Vi bruger Cookies!     

         
 X     
muis

Sider om Islam og Politik 

 

 

ENAN GALALY (HOTELKONGE)

 

Enan Galaly er født  i Egypten i 1947. Han kom til Danmark i 1967, og hans første job var som opvasker på et hotel i Odense - for et måltid mad. Senere blev han inspektør på Hotel Hvide Hus i Aalborg, - avancerede til underdirektør, og senere koncernchef. I 1982 lånte han 20 millioner kr. i banken og grundlagde en international hotelkæde med hovedsæde i Aalborg.  Den består i dag af 4 hoteller i Egypten, 1 i Marokko, 1 i Sverige, og 3 i Danmark. I 2005 blev han af Dronning Margrethe gjort til "Ridder af Dannebrog".

Enan Galaly

Da Enan Galaly i oktober 2007 inviterede ca. 180 indvandrere til foredrag og middag på sit hotel Helnan Marselis i Århus, gav han følgende opsang til forsamlingen:

"Jeg er fremmedarbejder. I er fremmedarbejdere, uanset om i vil det eller ej. Og uanset, at vi er blevet kaldt gæstearbejdere, nydanskere, tosprogede danskere med anden etnisk baggrund eller noget andet pjat".

Forsamlingen klukkede, men den blev afløst af alvor, og der gik et sus gennem lokalet, da Galaly, der startede som opvasker,  fortsatte med at fortælle, at hans hotelkoncern i dag (2007) ejedede værdier for over en milliard kroner.

"Jeg er misundelig på jer. Ja, jeg har formue, og nyder respekt, men I har fået langt mere af Danmark, og har langt større muligheder end jeg nogen sinde har haft. I får undervisning, I får psykologhjælp, I får lejligheder, og I får penge. Jeg har aldrig fået en pind. Jeg har heller ikke haft tid til at sidde på en cafe eller i basaren og diskutere politik fra andre lande. Jeg havde travlt med at arbejde.  I bliver sure på samfundet, hvis noget går jer imod... Men uanset, hvad I har oplevet, har jeg oplevet noget, der er værre. Forskellen er, at I kan finde på at slå, hvis I bliver sure. Jeg tænkte bare, at så måtte jeg arbejde dobbelt så hårdt for at få respekt (...). Jeg kan ikke fordrage basaren (Basar Vest i Århus) , det er ikke der man får en uddannelse. I har alle muligheder for uddannelse og velstand i Danmark, der har opnået den højeste levestandard udelukkende ved menneskelige ressourcer. Der er ingen, der har bedt os om at komme til Danmark. Det er os, der har stået i kø for at komme her, og vi skal ikke lave noget om på Danmark. Vi skal sammen udvikle Danmark".

 

Kilder:

Århus Stiftidende 25/10 2007 / Ralf Pittelkow (Mit liv som dansker)  / Take Off 

Opdateret 13/03/2013

Besøg  
233532