Vi bruger Cookies!     

         
 X     
muis

Sider om Islam og Politik 

 

OSAMA BIN LADEN OG AL QAEDA

 

1.) Indledning                                                                       

2.) 53 Halvsøskende.                                                                  

3.) Faderens byggefirma  vokser.                                                                                                    

4.) 1979”¦ Sovjet invaderer Afghanistan

5.) Al Qaeda dannes

6.) I eksil I Sudan

7.) Også Udvist af Sudan

8.) Også Afdeling i Algeriet

     8.a) Danske tegninger ikke glemt i 2007

9.) Flere Terrorangreb

10.) Lydbåndene

11.) Bin Laden eftersøgt død eller levende

12.) Bin Ladens søn: "Far opfordredre mine brødre til

       selvmordsaktioner"

13.) Store Al Qaeda angreb siden 2001

14.) Bin Laden dræbt af amerikanske styrker i 2011

     14.a) Hævn fra Taleban15.) Persongalleri.

 

 

 

 

SKREVET AF FLEMMING RØNØ

 

 

1. Indledning

 

Osama Bin Ladens navn blev for alvor kendt i forbindelse med 11. september 2001, hvor terrorangrebetpå World Trade center i New York fandt sted.

Siden da, var han forsvundet fra jordens overflade, men var dog stadig aktuel, når han indimellem kom frem med videooptagelser og lydbånd, hvor han enten truede vesten med terror eller kommenterede terrorangreb, der havde fundet sted.

 

Det lykkedes for amerikanske specialstyrker i maj 2011, at finde ham og dræbe ham.

 

 

 

2. 53 HALVSØSKENDE”¦

 

Osama Bin Laden blev født den 10. marts 1957 i Saudi - Arabien, søn af milliardæren Mohammad Bin Laden.

 

Hans fulde navn er Sheikh Usamah Bin Muhammad Bin Laden.

Faderen Mohammed Bin Laden forlod Yemen i 1930, som en fattig mand, men tog til Saudi-Arabien, og begyndte som kuffertslæber på havnen i Jiddah til den nette sum af en krone om dagen, men byggede med hjælp af den saudiske kongefamilie sig op i entreprenørbranchen.

Mohammad Bin Laden havde hele elleve koner og samlet i alt 54 børn, deraf  20-25 sønner og den mest kendte blev Osama.

Osama er den 17. i rækken af sønner.

Osama blev født af en kvinde ved navn Alia, der var fra Syrien.

Alia fik KUN Osama med Mohammad.

Det vil sige at Osama Bin Laden INGEN søskende har”¦..men 53 halvsøskende.

Mohammad Bil Laden var kun gift i meget kort tid med Alia, og lod sig skille efter hun havde født Osama.

Efter Osama fyldte ni år var han kun meget lidt sammen med sin mor, for arabisk skik siger at overklassebørn, derefter skal opdrages af mandlige lærere.

 

Den ældste halvbror Salim var altid ham, der hundsede med Osama (og de andre brødre for den sags skyld), og lod dem føle, at De var en del længere nede på rangstigen end ham.

( I islam er det som regel den ældste søn, der har mest at sige efter faderen i familien).

 

Osama Bin Laden var så irriteret over, at hans halvstorebror (den ældste) Salim bestemte så meget, at han besluttede at skabe sin egen platform i livet.

 

Osama var ligeledes ked af sin rang blandt de andre 53 halvsøskende, fordi hans mor Alia kun var blevet kaldet ”slaven”.

Da Alia blev skilt fra Mohammad faldt hendes status, og han blev af sine halvsøskende kaldet ”Slavens søn”. En klar nedsættelse af både Osama og moderen Alia.

 

 

3. FADERENS BYGGEFIRMA VOKSER

 

Mohammed byggede sig op gennem hans nystartede byggefirma, hvor han fik et stykke arbejde på et af kongefamiliens paladser, hvorpå han derved tiltrak sig kongens opmærksomhed. Om det var gennem hans gennemførte arbejde eller det var hans udstråling vides ikke, men kongen kunne se det var en driftig mand, ham den ludfattige murer.

 

Kongen der var yderst tilfreds med Muhammads arbejde på paladserne, gav herpå ordre til at samtlige byggekontrakter i hele Saudi-Arabien skulle gå igennem Mohammeds firma”¦ Han var på vej.

Mohammeds forretninger voksede støt og roligt gennem hårdt arbejde, samt de rigtige forbindelser, og han endte som Saudi-Arabiens næstrigeste mand efter Kongefamilien.

 

Han købte paladser i Saudi-Arabien, og det fortælles at i et af hans paladser stod en slidt gammel kuffert i en fortie, til minde om dengang i 1930, da han ankom til Saudi-Arabien som kuffertslæber”¦ til en krone om dagen.

 

Det var også Mohammad, der blandt andet lærte Osama, at både ære og frygte Allah, og lærte ham at være religiøs.

 

I skolen var Osama Bin Laden en stille dreng, der interesserede sig meget for religion.

Han gik på den eksklusive AL Tagh privatskole i Jiddah, hvor hans engelsklærer husker ham som usædvandelig høflig og med stor selvtillid, men han holdt sig meget for sig selv, og derved blev han givetvis ensom.

 

Som fjorten årige kom Osama på sprogskole i Oxford, sammen med nogle af hans halvbrødre.

 

I teenage alderen gjorde Osama det samme som andre af Saudi-Arabiens rige sønner, nemlig at flyve til Beirut i Libanon, for at feste og drikke sig fuld, møde prostituerede osv. Disse ting er jo som bekendt strengt forbudt i Saudi-Arabien.

 

Osama blev som før skrevet, som ganske ung meget interesseret i religionen islam.

Han viste med sig selv at han absolut IKKE stod øverst på listen til betydningsfulde lederstillinger og bestyrelsesposter i faderens kæmpekoncern, men altid skulle lade sine større brødre bestemme.

Osama havde ikke den respekt, man skulle have ifølge islam for sine brødre, men han havde derimod den kæmpe respekt for sin far, ikke mindst for den kæmpe religiøsilitet han havde.

 

 Faderen sagde på et tidspunkt, hvor Osama var ganske ung, nogle ord som Osama aldrig havde glemt: ”Når bare blot en af sønnerne vil bruge sit liv på at kæmpe mod Allahs fjender”

 

 Som syttenårige giftede Osama sig, og allerede som attenårige blev han indskrevet på King Abdul Aziz University i Jiddah, hvor han studerede økonomi, religion og ingeniørvidenskab, men hans interesse lå meget ved religionen islam.

 

Da faderen Mohammad Bin Laden omkommer ved en helikopterulykke i 1967, efterlader han sig en kæmpekoncern indenfor byggebranchen, der var/er mange milliarder værd.

Familievirksomheden fortsatte med at vokse efter Mohammads død, og koncernen stod bag mange moske´er, paladser, lejlighedsbyggerier og vejanlæg.

 

Efter arven var fordelt, fik hver af børnene en procentdel af familiefirmaet, sønnerne fik det dobbelte af døtrene. Derved blev Osams Bin Laden, og hans brødre selvsagt hovedrig.

Fra omkring 1990, fik de hver især udbetalt ca. 18 mio. dollars årligt.

 

Det blev dog Mohammad Bin Ladens søn, og halvbror til Osama, Selam bin Laden, der i en alder af 21. årkom til at stå for driften af koncernen, der i 1967 beskæftigede mellem 4 og 5.000 ansatte.

Selam bin Laden var ingen almindelig mand, hans anede så godt som intet om byggebrancen, og havde langt mere interesse i popmusik, piberygning, og vestlige biler.

Han havde desuden en stor interesse for fly, og rådgav sågar den saudiske kongefamilie, når de skulle købe fly.

Han forulykkede da også i et at hans privatfly i maj 1988, hvor han i Texas i USA, lige efter en start, fløj ind i nogle højspændingsledninger, og flyet væltede forover, og ambulancefolk nåede frem efter et kvarter, men en time efter døde Selam bin Laden.

 

 

Osamas stærke religiøse overbevisning fik ham i 1973 til at tilslutte sig lokale islamistiske grupper.

 

 

4. 1979”¦SOVJET INVADERER AFGHANISTAN

 

I 1979 invaderede Sovjet Afghanistan, og Osama Bin Laden oprettede frivillige træningslejre, bevæbnede frivillige, og finansierede deres rejser til Afghanistan, så de kunne kæmpe mod de sovjetiske styrker.

 

I 1984 flyttede Osama Bin Laden til byen Peshawar (1”¦) i Pakistan, kun få kilometer fra det legendære Khyberpas, (2”¦)  som er hoveddøren til Afghanistan. På dette tidspunkt begyndte Bin Laden at formulere brandtaler mod såvel de ”gudeløse Kommunister” som mod det ”Forfinede Vesten”.

Forfatteren Mary Anne Weaver fra New York, der har skrevet en biografi om Osama Bin Laden, betegner denne periode som hans debut i rollen som den store forkæmper for den ”rene” fundamentalistiske islam imod verdens ”falske” religioner og ”Verdslige onder”.

 

Sovjets invasion af Afghanistan varede i ca. ni år. I 1988 trak Sovjet sig ud af landet, og derpå rejste Osama Bin Laden til Saudi-Arabien igen, men støttede fortsat med penge til islamitiske væbnede grupper i Mellemøsten.

 

1”¦ Peshawar: By i Pakistans Nordvestlige grænseprovins med ca. 570.000 indbyggere (2005)

 

 

 

 

2”¦ Khyberpasset: Et 45-55 km. langt bjergpas gennem

Hindu-Kush bjergkæden. Et af de vigtigste bjergpas mellem

Afghanistan og Pakistan.

 

 

 

 

 

 

5. AL QAEDA DANNES

 

Osama Bin Laden , Jordaneren Abu Musab Zarqawi, (1.) samt Mohammed Atef (2..) stifter i 1988 organisationen Al Qaeda, som en sunnimuslimsk paramillitær(1.A) bevægelse.

 

1.A Paramilitær: Halv-militær, om styrker der ofte har en høj grad af millitær uddannelse og udrustning.

 

Al Qaeda er egentlig en udbrydergruppe fra den Afghanske modstandsbevægelse MAK, der kæmpede mod Sovjets invasion af Afghanistan.

MAK havde på det tidspunkt eksisteret i godt otte år, siden begyndelsen af 80erne, og MAK fik bla. millitærstøtte fra den amerikanske Efterretningstjeneste CIA.

Lederen af MAK var Maktab al Khidamat, men efterhånden fik Osama Bin Laden også en del at skulle have sagt i MAK.

 

Efter Sovjet havde trukket sig ud af Afghanistan i 1988 og krigen sluttede, ville de to af lederne af MAK Abdullah Azzam og Osama Bin Laden hver sin vej.

 

Den ene leder Abdullah Azzam ville blive i Afghanistan og kæmpe for landets muslimer, mens Bin Laden ville udbrede Jihad (Hellig krig) til andre muslimske lande.

Det var nu ikke meget Abdullah Azzam nåede at kæmpe for Afghanistans muslimer, da han i 1989 blev dræbt af en bilbombe.

 

Selve Al Qaeda blev grundlagt ved Osama Bin Laden, Zarqawi og Atef, der begyndte at kontakte en masse af de krigere, de havde fundet i kampen mellem Sovjet og Afghanistan.

Nogle af dem opholdt sig stadig i Afghanistan, andre i Pakistan og det blev den egentlige videreførelse af Al Qaeda.

 

Selve al Qaeda er først og fremmest modstander af den vestlige livsstil, samt den påvirkning denne kultur har på muslimer, der bor i vesten.

 

Al Quida ser USA som supermagten i vestens kultur, der ligger milevidt fra den kultur som Al Qaeda gerne vil se i hele verden, nemlig den ”strenge” form for islam, og sharialoven der jo udspringer af koranen.

Al Qaeda er også kraftig modstander af de diktatoriske statsledere, der styrer de fleste arabiske lande.

Efter al Qaedas opfattelse, er nogle af lederne i muslimske lande både korrupte og dårlige muslimer, fordi de ikke er troende nok til, efter al Qaedas opfattelse, at kunne lede et land med muslimsk flertal.

Det er derfor, vi sommetider ser terrorangreb i de muslimske lande som feks. i Tyrkiet i 2003 og Egypten i 2005..mv.

 

Men kampen mod vesten er det væsentlige for al Qaeda, og den 5 september 2006 kunne man i Jyllands-Posten læse at USA stadig er ”Hovedmålet” for al Qaeda, efterfulgt af Storbritannien og Frankrig, men efter disse lande kommer andre lande der støtter USA, som f.eks Danmark, der (i 2006) har soldater i Irak, samt en muhammedsag, der kørte på sit højeste i starten af 2006. (Læs Muhammedsagen dag for dag)

 

I november 2005 truer Al Qaeda selveste den britiske dronning Elizabeth d. 2

Budskabet kom fra Bin Ladens højre hånd Abu Musab al Zarqawi, i form af et 27 minutters langt videobånd.

Zarqawi udpeger Dronning Elizabeth 2, som øverst ansvarlig for Storbritanniens ”Korstogslove” og anklager hende for at være mange muslimers fjende.

 

Videoen opfordrede i øvrigt muslimer til at deltage i hellig krig, og til at ignorere moderate muslimers ledere der opfordrer til integration.

 

 

 Dronning Elizabeth

 

 

 

19. juli 2006 kunne man i nyhederne se, at Al Qaeda havde planlagt et større angreb, igen på USA, og igen New York, da de havde planlagt et giftangreb på undergrundsbanen i New York, som allerede skulle have fundet sted to år efter angrebet på World Trade Center, nemlig i 2003.

Kun 45 dage før angrebet skulle have fundet sted, opgav næstkommanderende Ayman al Zawharvi angrebet, da det amerikanske efterretningstjeneste fik kendskab til planen, takket være en bærbar computer, der tilhørte en militant muslim fra Bahrain, der blev anholdt tidligere på året i 2003.

På computeren lå beskrivelsen af de materialer, der skulle have været brugt i undergrundsbanen.

 

Mohammed Atef var egyptisk islamist, der allerede sluttede sig til Bin Laden og Zarqawi i begyndelsen af 1980erne og var med til at grundlægge Al Qaeda,

Mohammed Atef var sandsynligvis udpeget som Bin Ladens efterfølger, og havde det overordnede ansvar for at planlægge terrorangrebet den 11. september 2001.

 Atefs datter blev oven i købet gift med en af Bin Ladens sønner, og derved styrkes hans forhold til Bin Laden.

Han blev angiveligt dræbt under de amerikanske luftangreb i Afghanistan, mens andre mente han var blevet dræbt af Bin Laden og Zawihiri, fordi han ikke var enig med dem og kunne blive en farlig mand, hvis han derpå valgte at forlade al-Qaeda, da han jo havde mange oplysninger om netværket.

Atef var indtil hans død leder af netværkets militære fløj, og han var ansvarlig for at rekruttere personer til Al Qaeda og træne de nye medlemmer militært.

 

 

 

Al Qaedas forbindelser rækker i dag (2004) fra de Tjetjenske oprørere omkring Shamil Basaev til Usbekistans Islamic Liberation Party, De radikale islamistiske grupperinger i Tadsjikistan, Kirgisistan og det østlige Kina til Algeriet i vest.

 

Et tidligere ledende medlem af Al Qaeda, Jamal Achmad, fortalte overfor en amerikansk domstol om netværket, hvor hans funktion var at koordinere jihad-netværkets store våbentransporter.

Tit havde han af den grund utrolig mange penge på sig, ofte op til 100.000 dollar, som bla. skulle bruges til grænsebestikkelse.

Ifølge Jamal Achmad, kostede det 300 dollar af få en jihadkriger gennem grænsen til f. eks Tjetjenien.

Al Qaeda råder ikke bare over de mest moderne våben. Amerikanske sikkerhedseksperter formoder, at der deriblandt findes højteknologiske mellemdistance raketter.

Ifølge oplysninger fra amerikanske myndigheder har Al Qaeda foruden Osama Bin Ladens personlige formue, to investeringsvirksomheder, en landbrugsvirksomhed, samt en transport og Entreprenørvirksomhed.

 

Det var i Afghanistan Osama Bin Laden opbyggede realitioner til hele den islamistiske verden.

 

Sovjets invasion af Afghanistan varede som før omtalt, godt ni år.

I 1988 trak sovjet sig ud af landet, og derpå rejste Osama Bin Laden igen hjem til Saudi-Arabien, men han støttede stadig de islamistiske væbnede styrker i Mellemøsten økonomisk.

I kølvandet på denne finasering af disse væbnede islamister, blandede de Saudiske myndigheder sig, idet de fratog Osama Bin Laden hans pas, så han ikke kunne rejse ud af landet.

 

Men i 1992 fik han atter sit pas tilbage, og derpå rejste han straks til Sudan, hvor han menes at have finansieret Hassan al Tourabis (3”¦) islamiske front.

 

To år senere, i 1994, blev Osama Bin Laden frataget sit Saudiarabiske statsborgerskab efter lande som Yemen, Egypten og Algeriet havde anklaget ham for at finanisere undergravede virksomheder i deres respektive lande.

 

Osama Bin Laden blev ikke længe i de lande han rejste til,. Efter godt to år i Sudan forlod han landet, muligvis efter pres fra de Sudanske myndigheder, efter at Sudan var blevet beskyldt for at have støttet terrorisme.

Fra Sudan rejste han igen til Afghanistan, som han jo forlod i 1988, og derfra begyndte han at sende brandbuler mod USA.

 

Efter Iraks invasion af Kuwait i 1990, oplevede Osama Bin Laden meget chokeret, hvordan det Saudiske kongehus accepterede USA's ønske om at bruge landet som en militær operationsbase mod Irak.

Efter Golfkrigens afslutning blev den amerikanske hær samt dens allierede i Saudi-Arabien.

For mange muslimer, var bare tanken om at USA skulle vogte over islams mest hellige steder Mekka og Madina, en provokation af rang.

Forgæves blev det forsøgt at jage de amerikanske og deres allierede ud af Saudi-Arabien, ved de religiøse ledere i mange fatwaer, der havde formål at presse Saudi-Arabiens magthavere til at smide USA's militær ud af landet.

 

 

 

   

   Bin Laden var fortørnet over at Saudi-Arabien

   accepterede at lade USA bruge landets militærbaser

   i krigen mod Irak.

 

 

 

 

6. I EKSIL I SUDAN

 

Hele situationen med de forskellige fatwaer og udtalelser fra forskellige muftier, imamer og

fundamentalistiske islamister, blev Osama sendt i eksil i Sudan.

I Sudan blev han mødt af sin ven, den magtfulde politiker og islamistiske fundamentalist Hassan Al Tourasi. (2”¦)

Han er uddannet i Oxford og Paris og betragter sig selv som intellektuel, og han arbejdede stærkt på at Sudan fik indført Sharialovgivningen i de forskellige regioner.

Som Fundamelistisk islamist accepterede Hassan Tourasi at Osama Bin Laden kaldte en del Jihadkrigere fra Afghanistan og Pakistan til Sudan, og derved opbygge træningslejre spredt over hele landet.

 

 

7. OGSÅ UDVIST AF SUDAN

 

Efter det første terrorforsøg mod World Trade Center i New York i 1993, hvor seks mennesker omkom, mistænkte F.B.I. den egyptiske blinde sheik Umar Abdel Rahman (4”¦)at stå bag attentatet, da man viste han var en hyppig gæst i de forskellige Jihad-træningslejre.

 

USA kunne nu endelig få øjnene op for en mand ved navn Osama Bin Laden, ved at hans aktiviteter i disse jihad-træningslejre absolut ikke var i overensstemmelse med USA's interesser.

 

Saudi-Arabien udsendte umiddelbart efter CIA’s vidende dræberkommandoer ud mod Osama Bin Laden, med denne opration mislykkedes totalt, og derpå pressede USA, Sudans regering til at udvise Osama Bin Laden af Sudan.

Derpå flygtede Bin Laden, samt en større del af hans hellige krigere fra forskellige træningslejre i Sudan til Afghanistan, som er Talebanregimets uofficielle hovedsæde.

I hovedsædet sad Talebans leder Mullahen Mohammed Omar, som senere giftede sig med en af Bin Ladens døtre.

 

Osama Bin Laden blandede sine jihadvenner med Afghanistans stærkt islamtroende Talebanstyrke, og skabte derved en fælles hemmelig brigade ved navn 055 (Den 55 brigade).

 

Med godkendelse fra Taleban, skabte Osama Bin Laden den 23. februar 1998 ”Verdens islam front for jihad mod jøder og korstilhængere”, og fra Afghanistan opfordrede han til en verdensopspædende kamp.

 

Opråbet fra Denne Brigade lød:

 

”Det er pligt for enhver muslim, at dræbe amerikanerne, og deres allierede, såvel militære personer som civilister, hvor end det er muligt, dette gælder så længe Aksa-moskeen(1”¦) og Haram-moskeen (2”¦) ikke er befriet fra kvælertaget, og så længe den amerikanske hær ikke er slået og har trukket sig ud af de islamiske lande, uskadeliggjort og ikke længere i stand til at true verdens muslimer”.

 

Osama Bin Laden erklærer siden hen, at han anser enhver amerikaner for at være et angrebsmål, da alle amerikanere via deres skattesystem, gør sig skyldig i at opretholde et uretfærdigshedsystem.

 

 

                                      

1”¦ Aksa- Moskeen.’ Jerusalem,Ligger ved siden af det jødiske tempel- jødernes helligste sted.                         

I dag er kun støttemuren til templet tilbage.. det der kaldes grædemuren.

Samme sted har muslimer også bygget den såkaldte 

”klippemoske"  hvilket betyder at de to moskeer

er bygget på  jødernes helligste sted, hvilket giver uoverskuelige problemer.

 

 

                                                                                                                                       

 

. Haram Moskeen  i Mekka”¦ Saudi-

 Arabien.  Den helligste og vigtigste  

 moske for alle muslimer i Verden.

 Moskeen rummer den store

 terningsformet ”Kabaen”

                                                                                                                                                                                                           

                                                              

 

 

 

8. OGSÅ AFDELING I ALGERIET

 

Den algeriske terrororganisation GSPC (Group Salafiste pour la predication et le Combat) sluttede sig i sommeren 2006 sig sammen med Al Qaeda, og i februar 2007 skiftede den navn til Al Qaeda, hvor de nu hævder de nu ledes af mullah Muhammed Omar (6”¦)

 

GSPC blev grundlagt i 1998, som en udbryderfraktion af den militante islamistiske Groupe Islamique Armee GIA.

 

GIA lancerede allerede i 1990erne en brutal terrorkampagne mod regeringen, militæret, samt civilbefolkningen, fordi regeringen annullerede et valg i 1991, hvor det islamistiske parti Islamic Saluation Front stod til en overvældende sejr.

 

Alle der ikke bifalder, den Salafistiske (1”¦) gren af islam som gruppen står for, ligegyldigt om det er skolebørn, offentlige myndigheder, journalister, civile mennesker eller endda andre islamistiske grupper, eller politikere er legitime mål mener gruppen.

GSPC gruppen drives primært af ønsket om et religiøst omdrejningspunkt om Profeten Muhamed (570-632). Dette afspejles i at det gentagne gange understreges at ”Kærligheden til Allah og hans budbringer banker i de islamistiskes nationers hjerter”

 

 

 

 

                                                                                      

Man forpurrede et planlagt terrorangreb mod det

437 år gamle julemarked i Strasbourg.

Det årlige julemarked tiltrækker hundredetusinde

mennesker.

 

 

 

 

I 2005 udstedte GSPC, en officiel meddelelse hvori man opfordrede muslimer i Frankrig til, at angribe algeriske regeringsmedlemmer, der var på besøg i landet, og mange medlemmer i den franske del af gruppen, udtrykte tilfredshed med beslutningen og rekvirerede både fotos og oplysninger om deres tilholdssted.

 

I de senere år har man forpurret flere planlagte angreb mod vestlige interesser, i og med gruppen har terrorceller i bla. Tyskland, Italien, Spanien, Belgien, Holland, Storbritannien, samt Frankrig.

Planerne inkluderede bla. bombesprængninger, mod de amerikanske ambassader, i henholdsvis Paris og Rom, samt det 437 (2007) gamle traditionsrige julemarked i Strasbourg i december år 2000, som i øvrigt besøges af hundredetusinde mennesker hvert år.

Desuden forpurrede man et angreb, der skulle have fundet sted mod G8 topmødet i Genova i 2001, samt et giftangreb i London i 2003.

I november 2005 optrævlede spansk politi, en celle med 8 GSPC medlemmer og det afslørede derved gruppen havde forbindelser i både Tyskland, Storbritannien, Holland, Belgien og minsandten Danmark.

 

 

8.A  DANSKE TEGNINGER IKKE GLEMT I 2007

 

Her i efteråret 2007 betegnes de 12 muhammedtegninger, som Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 30. september 2005, stadig som propaganda i disse jihadkredse og Danmark må derfor affinde sig med at forsøge at imødegå, at nogle finder anledning til at følge opfordringerne til hævnaktioner i Danmark.

 

I april 2006 kom Osama Bin Laden med en tale om ”Tegningerne er de værste”

I talen som i øvrigt blev transmitteret på Al Qaedas medieselskab as- sahab i sin fulde længde sagde Bin Laden bla:

 

”På trods af zionisterne og korsfarernes store antal angreb på vores samfund umma (1..)  heriblandt militære, økonomiske, og moralske og kulturelle angreb - er langt det mest betydningsfulde og alvorlige af dem alle, deres angreb på vores profet, vores religion, og shariaens metodelære”

 

Han sagde videre

 

”Dette er vores profets lov mod alle, der gør grin med ham og nedgør og håner ham. De skal dræbes. Tag bare eksemplet fra Muhammed ibn Maslama og hans fætter, som dræbte poeten Kab ibn al- Ashraf. Det er uacceptabelt og skandaløst, at disse kættere blandt os, hånede vores religion og vores profet. Derfor må du frygte Allah og udføre hans vilje. Lad være med at konsultere nogen angående drabet på disse kættere. Udfør i stilhed hvad der forventes af dig”

 

1.. Umma. Betegnelsen for det  islamistiske samfund der blev skabt i Medina  ved udvandringen i 622.

     Ordet bruges også i koranen , for et folk, en nation, eller en anden gruppe personer der følger samme religion.

 

 

 

 

9.   FLERE TERRORANGREB

 

 

Efter udtalelsen om amerikanerne, førte det til flere terrorangreb verden over.

Bla. blev USA's ambassade i Nairobi i Kenya samt Dar-es-Salen i Tanzania angrebet, og de to angreb kostede i alt 263 menneskeliv.

 

Derudover fulgte angrebet den 12. oktober 2000 på det amerikanske krigsskib >>Uss Cole<<, der dræbte 17 sømænd.   

 

 

 

 

Det amerikanske krigsskib USS Cole efter angrebet i 2000,

hvor 17 sømænd blev dræbt.

 

 

 

 

Det var efter de tre terrorangreb, beslutningen kom fra det amerikanske efterretningsvæsen FBI om at udsætte en dusør på 5 mio. dollar til den eller dem, der kunne føre dem til Osama Bin Ladens opholdssted.

 

Frem til det mest kendte terrorangreb i nyere tid, angrebet på World Trade Center i New York den 11. september 2001, mente man at Osama Bin Laden befandt sig i bjergene mellem Afghanistan og Pakistan, uden det var lykkedes at opspore ham.

 

Den 11. september 2001 fandt som sagt det mest kendte terrorangreb sted, nemlig angrebet mod World Trade Center, samt det amerikanske forsvarsministerium Pentagon sted.

 

Det startede ved ni tiden om morgenen, hvor to fly fløj direkte ind i det 80. etage i de to 110 etages skyskrabere på Manhattan i New York.

Normalt går ca. 50.000 mennesker hver dag på arbejde i centret, der huserer ca. 500 forskellige virksomheder.

Angrebet kostede 2.976 mennesker livet.

 

 

Terrorangrebet på World Trade Center  11. september 2001.

(Læs også beretningen om World Trade Center Tryk her)

 

 

                                                                  

Ca. tre kvarter senere ramte et fly med 64 passagerer det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, hvor der ca. er 26.000 ansatte.

Her blev 125 mennesker dræbt

 

 

 

Men heller ikke Spanien gik ram forbi. Den 11. marts, præcis 2½ år efter tragedien i New York, blev hele fire tog sprunget i luften på banegården i Madrid.

Her omkom 191 mennesker.

 

 

 

Terrorangrebet på et af de 4 tog i Madrid i 2004.

 

 

 

I sommeren 2005, helt præcist den 7. juli, ramte fire bomber tre undergrundstog samt en dobbeltdækkerbus i myldretiden om morgenen i London.

56 døde og ca. 700 sårede.

 

 

 

Da terroren ramte London i 2005.

 

 

 

 

Desuden har Al Qaeda ramt en række af de muslimske lande, hvor organisationen mente, at man var for vestlig orienteret eller vestlig præget.

 

 

10.  LYDBÅNDENE

 

Osama Bin Laden har nu i mange år været forsvundet fra jordens overflade, til trods for utallige eftersøgninger er det ikke lykkedes at finde ham, men han er kommet ud med flere lydbånd, som amerikanske eksperter fra efterretningstjenesten har gransket i, og de mener det ER Bin Laden, der har indtalt disse bånd.

I virkeligheden har det måske ikke den store praktiske betydning, om det ER Osama Bin Ladens stemme eller ej. Om han er død eller levende: Så længe omverdenen opfatter det som om det er ham, bærer det truslen og dynamikken i sig selv.

 

Her er en række eksempler på et lydbånd eller videooptagelse fra enten Osama Bin Laden selv eller også Al-Qaeda.

 

I april 2004 kom der et lydbånd fra ham, hvori han opfordrede til en våbenhvile med de europæiske lande, hvis de indstiller deres angreb på muslimer.

 

Udenrigsministeriet udtalte i den forbindelse:

 

”Europa står sammen i kampen mod terror, og det vil vi fortsætte med så længe der er behov for det. Al Quida skal ikke tro, den kan drive en kile ind mellem de lande, der bekæmper terror”.

 

I januar 2006 frigav CIA endnu et lydbånd fra Osama Bin Laden:

 

”Lad jer ikke forblinde af deres styrke og moderne våben. De kan vinde nogle slag, men taber krigen. Tålmodighed og beslutsomhed er meget bedre. Vi var tålmodige, da vi gennem ti år kæmpede mod Sovjetunionen med simple våben, men vi fik økonomien til at ramle sammen, og nu er der intet tilbage. Lad det være jer en lektie”

sagde Osama Bin Laden på lydbåndet.

 

 

 

 

                                                                 

”Lad jer ikke forblinde af deres styrke

og  moderne våben, de kan vinde nogle

slag men taber krigen” udtalte Bin Laden 

 på et lydbånd i januar 2006

 

 

                                              

Set med amerikanske øjne, bekræfter båndet dermed også at krigen imod terrorisme stadig er relevant, og fjenden ikke er et politisk fatamorgana. Eller som præsident Bushs sikkerhedsrådgiver sagde til tv stationen CNN:

 

”Dette er en meget kraftig påmindelse om, at Al Qaeda stadig har planer om at angribe USA, og det viser hvorfor vi er så optaget af jagten på Al Qaeda lederne”.

 

Med dette lydbånd fra Osama Bin Laden har amerikanerne mulighed for at vise, at der stadig er al mulig grund til at tage ham og hans folk alvorligt.

 

I et interwiew i ”Fox news Sunday” af USA's forhenværende præsident Bill Clinton (5”¦), rettede Clinton en skarp kritik mod Bush regeringen, idet han kaldte det manglende forsøg på at dræbe Bin Laden i tide.

Clinton selv er også blevet kritiseret, for at gøre for lidt i hans regeringsperiode for at udskadeliggøre Bin Laden, men angrebet på World Trade Center, fandt først sted ca. 8 måneder EFTER Bush var blevet indsat som præsident i januar 2001.

 

 

På et lydbånd i forbindelse med Muhammedsagen i 2006 sagde Bin Laden bla. at han forlangte at de 12 tegnere, der lavede Jyllands-Postens tegninger skulle straffes af Sharialovgivningen.

Bin Laden opfordrede desuden til en verdensomspændende muslimsk boykot af amerikanske og vestlige varer i stil med den blokade, der ramte Danmark.

 

I marts 2009, kom der flere lydbånd frem fra Bin Laden.

I dem påpegede han bla. at styrte Somalias præsident Sharif Ahmed, fordi han efter Bin Ladens mening er en "moderat" islamist, som blev indsat på posten i januar 2009 efter mæling fra FN.

"Denne sharif må bekæmpes og styrtes" sagde Bin Laden på lydbåndet.

 

Desuden kom der en videooptagelse, hvor Bin Laden anklager "moderate" arabiske stater, for at være i ledtog med Israel og vesten, altså MOD muslimer i Gaza.

"Det er klart, at nogle arabiske ledere har deltaget i en sammensværgelse med den zionistiske koalition af korsfarere mod vort folk"  sagde Bin Laden på videooptagelsen, som blev sendt på tv-kanalen al-Jazeera.

 

I juni 2009 kom der en ny lydoptagelse fra Bin Laden, hvor han langer ud efter USAs præsident Barack Obama. På lydoptagelsen, der blev rapporteret af tv-stationen al-Jazeera, sagde Bin laden:  "Obama og hans regering har plantet frø, der vil høste had og hævn mod Amerika" og ifølge optagelserne kritiserer Osama Bin Laden desuden Obama for at følge sin forgænger George Bushs fodspor.

 

I forbindelse med det tyske valg i september 2009, udgav Al-Qaeda en videooptagelse offentliggjort på internettet, hvor den tyske islamist Bekkay Harrach opfordrer Tyskland til at trække sine 4.050 soldater hjem fra missionen i Afghanistan. På Videoen sagde han bla.: "Hvis folket vælger at fortsætte krigen, så har de afsagt deres egen dom. Forbundsvalget er befolkningens eneste chance for at påvirke landets politik" Desuden advarer han at tyske muslimer at opholde sig på offentlige steder i op til to uger efter valget. Bekkay Harrach er tysker med marokkansk baggrund.

 

 

 

11. BIN LADEN EFTERSØGT DØD ELLER LEVENDE

 

Siden 2001 har Bin Laden været eftersøgt i hele verden.

Kort efter angrebet på World Trade center fik politiet i Silkeborg et ”tip” fra en ældre dame, der mente hun havde set Osama Bin Laden på gågaden i Silkeborg i færd med at hæve penge i en hæveautomat, men dette var dog falsk alarm”¦”¦.

 

Ifølge den franske avis Les est Rupublicain, skulle Bin Laden efter pålidelige kilder, være død af tyfus i Pakistan i september 2006. 

 

I september 2006, var det sidste man på daværende tidspunkt havde hørt fra Al Qaeda lederen, et videobånd der var offentliggjort i juli 2006, og dette bånd KUNNE have været optaget tidligere på året.

 

I juli 2007 blev det i det amerikanske senat, med stemmerne 87-1 bestemt at fordoble dusøren, på den eller dem, der kan komme med oplysninger der kan føre til pågribelse af Osama Bin Laden.

 

Dusøren er i juli 2007 oppe på 50 millioner dollar. (ca. 270 millioner kr. juli 2007)

 

En Natokilde til den amerikanske tv-station CNN, kom  i oktober 2010 frem med, at Osama Bin Laden, skulle bo i et komfortabelt hus i det nordvestlige Pakiatan, tæt på sin næstkommenderende Ayman al-Zawahiri. Bin Laden skulle ifølge kilden være beskyttet af lokale, samt medlemmer af Pakistans efterretningsvæsen.

 

Bin Ladens komfortable hus i byen Abottabad ca. 100 km. nord for Islamabad.

 

 

 

 

 

 

12. BIN LADENS SØN:

 

FAR OPFORDREDE MINE BRØDRE TIL SELVMORDSAKTIONER

 

 

Osama Bin Ladens søn Omar Bin Laden, fortalte i februar 2010 i et interview med tv-stationen ABC, at faderen Osama faktisk var en af de blideste i "terrorvirksomheden".

 

"Fra hvad jeg kender til min far og folkene omkring ham, så mener jeg, at han er den mest blide af dem. Der er nogle som er meget værre" fortalte Omar Bin Laden.

 

Omar husker tydeligt livet blandt mujahedinerne sammen med sin far, og ikke mindst, hvordan alle var besat af at besejre USA.

Offentligt har Omar Bin Laden flere gange taget afstand til sin fars terrorplanlægninger og udførelser, og i interviewet fortæller han, at han frygter flere angreb på USA.

 

Faderen Osama ville gerne have haft sønnen Omar til at overtage lederskabet af Al Qaida, når han en dag var død, og han opfordrede andre af sine sønner til at deltage i selvmordsaktioner.

 

"Vi var chokeret. Hvorfor ville vores far sige sådan noget til os? Efter han forlod os, talte vi aldrig mere om det og blev enige om, at det aldrig ville ske. Det er slet ikke vores ønske".

 

Da journalisten som interviwede Omar spurgte om der slet ikke var noget, som faderen Osama kunne lide ved USA, lød svaret:

 

"Jo deres våben"

 

 

Omar Bin Laden

 

 

 

13.  STORE AL-QAEDA ANGREB SIDEN 11 SEPTEMBER 2001

 

11. september 2001: World Trade Center New York USA ..............2.976 dræbte.

11. september 2001: Angreb på det amerikanske forsvarsministerium Pentagon....125 dræbte

 

 

20. marts 2002:          Bilbombe i Lima Peru...9 dræbte

11. april 2002:            Bombe nær synagoge i Djerba Tunesien”¦20 dræbte heraf 14 tyskere

8. maj 2002:               Selvmordsbombe ved Sheraton hotel  i Karachi i Pakistan”¦14 dræbte

14. juni 2002:             Bilbombe ved det amerikanske konsulat i Karachi i Pakistan”¦11 dræbte

12. oktober 2002:      Bomber ved natclubkvarteret Kuta beach på Bali i Indonesien”¦202 dræbte

28. november 2002:  Bilbombe ved et israelsk tilholdssted i Mombasa i Kenya”¦15 dræbte

 

12. maj. 2003             Angreb på et boligkvarter i Riyadh i Saudi-Arabien”¦.35 dræbte heraf 9 amerikanere.

16. maj 2003              5 selvmordsbomber i Casablanca i Marokko”¦..45 dræbte

7. juni 2003                Bombe rammer fredsbevarende styrker i Kabul i Afghanistan”¦6 dræbte

5. august 2003:          Bombe ved Marriott Hotel i Jakarta i Indonesien”¦10 dræbte

15-20 november 2003 4 bilbomber udenfor 2 synagoger, en bank, og det britiske konsulat i Istanbul i Tyrkiet”¦61 dræbte

 

11. marts 2004           10 bomber sprænges på tre forskellige stationer i Madrid i Spanien”¦.191 dræbte

30. maj 2004               Angreb på olievirksomhed i Khobar i Saudi Arabien ”¦22 dræbte

9. september 2004     Selvmordsbombe ved den australske ambassade i Jakarta i Indonesien”¦9 dræbte

 

7. juli 2005                3 bomber sprænger forskellige steder i Londons undergrundsbane, samt i en bus”¦.56 dræbte

 

 

14. Bin Laden dræbt af amerikanske styrker i 2011

 

Efter at have søgt i ca. 10 år lykkedes det, bla. via en fange på Guantanamo, der talte over sig, samt assistance fra det pakiastanske efterretningsyjeneste, at lokalisere bin Ladens skjulested. Terrorlederen befandt sig i en fæstning i byen Abbottabad, ca. 100 km. nord for hovedstaden Islambad i Pakistan.

 

Fæstningen var et 3 etagers hus, med et over 3 meter højt hegn omkring, Nogle steder var hegnet hele seks meter højt, med knivskarpt pigtråd foroven. På en terresse på tredie etage, var opsat et 2 meter højt hegn. Ingen kunne komme ind uden invitation.

 

I de ca. 10 år på flugt nåede Osama bil Laden af få hele fire børn. Den 30 årige (2012) Amel Ahmad Abdul Fateh, gav myndighederne en meget detaljeret rapport, af bil Ladens privatliv. Hun fortalte bla. at hun accepterede at blive gift med Bin Laden, fordi hun ønskede at blive gift med en hellig kriger, ifølge rapporten fløj hun til Karachi i år 2000 og krydsede grænsen til Afghanistan, for at mødes med Bin Laden i nærheden af Kandahar.

 

Efter terrorangrebet mod World Trade Center i 2001, spredtes familien, og hun rejste tilbage til Karachi, med deres nyfødte datter. De boede i Karachi i 9. måneder, og nåede at skifte bolig hele 9 gange.

Først i 2002 forlod Amal Ahmad Abdol Fateh byen igen, og flyttede til Peshawar, hvor hun blev genforenet med Bin Laden, mens amerikanerne var på en storstilet jagt efter ham.

 

Som fortalt tidligere, var det en fange på Guantanamo, samt efterretninger fra det pakistanske efterretningsvæsen der førte amerikanerne på sporet af Bin Laden, og 1. maj 2011, slog de amerikanske elitesoldater fra Navy Seals til.

Flere helikoptere nærmede sig huset i Abbottabad, og væltede bogstaveligt ned i fæstningen fra himlen. Fyrre minutter senere var det overstået, og fem mennesker blevet dræbt. To af Bin Ladens hjælpere, en søn af bin Laden, en kvinde, der blev brugt som skjold, og så Bin Laden selv.

Ifølge nyhedsbrevet AP, styrtede en amerikansk helikopter ned, men ingen amerikanske soldater kom noget til.

De amerikanske mydigheder foretog  omfattende DNA-prøver, så man var sikker på der VAR Bin Laden man havde fået fat i.

Sådanne prøver hjalp den pakistanske læge Shakil Afridi med at skaffe, idet han godt et år FØR aktionen havde arranget et "falsk" vaccinationsprogram, ved at fortælle at han  tog prøver på husets beborere mod en smitsom leversygdom, men reelt hjalp CIA med at indsamle DNA. Senere blev han af de pakistanske myndigheder idømt hele 33 års fængsel for landsforrædderi. Denne fængsling udløste et ramaskrig i USA, og landet besluttede, at skære 33 mio. dollars (Svarende til 195 mio. kr.) i deres støtte til Pakistan. Beløbet svarede til 1 million dollar pr. års fængsel til Shakil Afridi.

Beløbet er kun en dråbe i havet, da USA støtter Pakistan med 5 mia. kr årligt. Beløbet skal sikre landet ikke går konkurs, og ender med at havne i USA-fjentlige islamister.

 

Den Pakistanske læge Shakil Afridi blev idømt 33 års

fængsel for landsforrædderi af de pakistanske myndigheder,

efter at have hjulpet CIA med DNA-prøver.

 

Da nyheden om Bin Ladens død ramte USA, gik glade amerikanere på gaderne i både New York og Washsington,  foran henholdsvis Ground Zero, hvor World Trade center lå til 2001 og Det Hvide Hus, hvor menneskemængderne brød ud i jubel og fællessang.

 

At blive begravet i havet er imod islams foreskrifter, da ethvert lig skal behandles med respekt, hvad enten man er myrdet eller død af narturlige årsager.

Men Osama Bin Laden menes af være begravet i havet udfor Afghanistans kyst, som ifølge en amerikansk embedsmand sagde, var det for at undgå at bin Ladens gravsted skulle blive et valfartsstad for hans tilhængere.

 

Bin Ladens hus i byen Abbottabad, Hvor amerikanske elitestyrker fandt ham.

 

Byen Abbaottabad ca. 100 km. nord for Islamabad

 

 

HÆVN FRA TALIBAN

 

Omkring 20 personer blev dræbt, da militsfolk fra Taleban angreb den pakistanske flådes hovedbase sidst i maj 2011.

 

"Det er hævn for Osama bil Ladens martyrier. Det er beviset på vi stadig er forenede og magtfulde" sagde talsmanden Ensarnllah Ensan.

Pakistans Taliban er allieret med al. Queida.

 

 

15.  PERSONGALLERI.

 

1”¦ Abu Musab al Zarqawi

       1966  i Jordan.

       Dræbt i 2006 i Irak.

       Medstifter af terrorgruppen Al Qaeda i 1988.

       Menes at stå bag bombeattentaterne i henholdsvis

       Casablanca i Marokko i maj 2003, samt i Tyrkiet i december 2003.

 

2”¦ Mohammed Atef

       Født 1944 i Egypten.

       En af de 3 medstiftere til al Qaeda

     

 3”¦ Hassan Al Tourabi

         Født 1932

         Var allerede fra først i 1970erne tilknyttet den politiske magt i Sudan.

         Stifter af den Islamistiske Nationale Front.

         I 1988-1989 Udenrigsminister og Vicepremierminster i Sudan.

 

 

4”¦ Umar Abdel- Rahman.

       Født 1938 i Egypten.

       Blev tidligt i livet blind p.g.a. børnesukkersyge.

       Afsluttede et koranstudie fra Cairos Universitet.

       Blev sat i forbindelse med bombesprængningerne på World Trade Center i 1993.

       Blev anholdt i 1993 for at opmuntre til vold mod civile amerikanere og blev i 1995 idømt livsvarigt fængsel.

       Militante grupper over hele verden har lavet aktioner for at få ham løsladt, bla. massakren på 58 europæiske         

       turister i Luxor i Egypten i 1997.

 

5.   Bill Clinton

      Født 1946

      Advokat

      Demokrat

      USA's præsident fra 1993 til 2001

      USA's 42 præsident.

 

6. Mullah Muhammed Omar

    Født 1959

    Leder af det afghanske Taliban

    Afghanistans de-facto overhoved fra 1996 til 2001

 

 

Kilder:

 

 Tema om Osama Bin Laden

Der Spiegel nr. 38 15/9 2001

Ugeavisen Jungle World 39/2001

www. Leksikon org/art.php

Ekstra bladet 30/10 2004 / 19/6 2006

BT 10/7 2005 / 24/9 2006

Jyllands-Posten 2/1 2005

Politiken 21/1 2006

Faktalink 2005 Terroristnetværket al Quida.

Berlingske Tidende 19/9 2006

Metro Ekspress 5/9 2006

B.T 14/7 2007

Lars Hallundbeck stud. Etnograft forskningsassistent  på dansk institut for internationale studier.

Jørgen Ullerup Jyllands-Posten 6/2 2007

Henrik Gade Jensen Jyllands-Posten 21/6 2008

Flemming Rose Jyllands-Posten 17/8 2008

Jyllands-Posten 15/3 2009 - 20/3 2009

Kaare Sørensen Jyllands-Posten 11/2 2010 (Bin Ladena søn: De næste bliver værre)

JP.dk. 2/5 2011 (Osama bin Laden dræbt i Pakistan) JP.dk 2/5 2011 (Religiøse kritiserer bin Ladens vandgrav) 

BT 2/5 2011 Sådan fandt de til sidst bin Laden)  

Bent Bludnikow BT 31/3 2012 (Havde fem huse og fik fire børn) 

Steen Jensen Berlingske Nyhedsbureau 25/5 2012 (USA straffer Pakistan efter dom)

Johan Blem Larsen berlingske Nyhedsbureau 23/5 2012 (Hjalp CAI med at finde Bin Laden - Nu skal han 33 år i fængsel) 

Opdateret 29/09/2012

Besøg  
233532