Vi bruger Cookies!     

         
 X     
muis

Sider om Islam og Politik


.....2

 

 

Tirsdag 14. februar 2006

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, kritiseres kraftigt af oppositionen, for fejlinformation i sagen om Udenrigsministerens møde med  ambassadørerne. I en skriftlig meddelelse afviser han bevidst, at have vildledt Folketinget og placerer ansvaret for de urigtige oplysninger hos udenrigsminister Per Stig Møller, som bekræfter statsministerens udlægning at sagen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Udenrigsminister Per Stig Møller, mødtes ifølge udenrigsministeriet med otte lande, og ikke elleve, som statsministeren havde fået beretning om.

De otte ambassadører var: Tyrkiet, Saudi-Arabien, Iran, Pakistan, Egypten, Algeriet, Marokko, og det Palæstinensiske Selvstyre - og ikke med Indonesiens, Libyens og Bosnien Herzagovinas ambassadører.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Byrådet i Basra opfordrer til, at danske soldater trækkes ud af Irak, indtil der kommer en undskyldning for tegningerne. Samtidig er der store demonstrationer foran det britiske og amerikanske konsulat i byen. På et møde i Udenrigspolitisk nævn, kræver Pia Kjærsgård (DF) en klar udmelding fra den irakiske regering - ellers er det ud af Irak:

 

 ”Vi kan ikke blive ved med disse tvetydige meldinger fra irakerne” sagde Pia Kjærsgård.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NEDGANG I OMSÆTNING I  ”BAZAR - VEST”

 

Den over 7.000 kvm. store Bazar i Brabrand ved Århus, ”Bazar Vest”,  der har ca. 70 butikker samlet under tag, kan mærke Muhammedkrisen.

 

Mustafa Kilic, der har en købmandsforretning i Bazaren, kan melde at han har mistet ca. halvdelen af sine kunder, og tror det er en blanding af boykot og frygt.

Han påpeger, at i hele efteråret hvor Muhammedtegningerne også var offentliggjort, var kundeunderlaget intakt.

 

Mustafa Kilic har været købmand i Bazar Vest siden 1998, og været i Danmark siden 1977.

 

 

                                        

Bazar Vest i Århus mistede stor omsætning

 

 

Onsdag 15. februar 2006

 

Udenrigsminister Per Stig Møller oplyste, at den irakiske regering stadig gerne ville have de 530 danske soldater i den sydirakiske by Basra. '

Bystyret havde krævet soldaterne ud af landet, hvis ikke der kom en undskyldning fra den danske regering vedr. Muhammedtegningerne.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KIRKELIG ORGANISATION TIL EGYPTEN

 

En dansk kirkelig delegation bestående af biskop Karsten Nissen, biskop Steen Skovsgård, formand for det mellemkirkelige råd, lektor Paul Verner Skærved, formand for Danmission (1”¦), Lars Mandrup, afdelingsleder i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, Uffe Torm og Islamsekretær Harald Nielsen, rejste til Egypten for at forbedre forholdet til religiøse ledere og myndigheder.

Delegationen medbragte udtalelser og pressemeddelelser fra statsministeriet, udenrigsministeriet og Jyllands-Posten.

Det er vigtigt at slå fast, at delegationen IKKE kommer for at sige undskyld på regeringens vegne.

Rejsen skal forstås som et tegn på, at kristne og muslimer kan leve sammen.

 

Genaralsekratær for Danmission Mogens Kjær:

 

”Det ville være rigtigt godt, hvis der kom repræsentanter nu, som kunne sige, at sagen ikke drejer sig om fjendskab mellem kristne og muslimer. Målet er at fastholde en fredelig sameksistens både herhjemme og i Egypten” sagde Mogens Kjær.

 

(1”¦) = Danmission er en folkekirkelig mission og Udviklingsorganisation.

             Organisationen blev til i år 2000, som en sammenlægning mellem Dansk Santalmission og Det danske

              Missionsselskab.

              Formålet er at arbejde for den danske folkekirke, og udfra deres bekendelser samarbejde med andre

              Kristne kirker og organisationer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

DEMONSTRATIONER I BÅDE PAKISTAN OG FILLIPINERNE

 

Demonstrationer i det nordvestlige Pakistan (162 mill. indbyggere) gik helt over gevind, da over 70.000 mennesker hærgede gaderne.

To blev dræbt, den ene en otte årige dreng, og 60-70 mennesker såret under urolighederne i byen Lahore.

Pakistanske myndigheder beskyldte yderligtgående islamister for, at stå bag voldsomhederne, herunder den afghanske Taleban guerilla organisation.

Chefen for politiet i Lahore berettede også om, at Talebanstøtterne var ophavsmænd til urolighederne, ellers var det en fredelig demonstration.

Der blev brændt amerikanske flag af, en biograf, samt en fastfoodrestuarant blev smadret.

Adskillige biler blev også afbrændt.

 

I hovedstaden Islamabad (ca. 800.000 indbyggere) angreb demonstranter det pakistanske udenrigsministerium, og der blev hængt en kæmpe plakat af USA's præsident George Bush (1”¦) og Statsminister Anders Fogh Rasmussen op, fremstillet som hunde.

 

På Filippinernes (2”¦)hovedstad, Manilla, afbrændte flere hundrede demonstranter det danske flag foran det danske konsulat, og krævede en undskyldning af Muhammedtegningerne.

På bannere stod ”HALSHUG DEM, DER FORNÆRMER ISLAM”

 

 

 

(1”¦)

George Bush

Født 1946

USA's præsident 2001-2009

USA's 43 præsident.

 

 

 

 

(2”¦)

Filippinerne har en befolkning på ca. 90 millioner, og ca. 7 % er muslimer (ca. 6,3 mio.)   (2005)      

 

 

Torsdag 16. februar 2006

 

NYRUP RASMUSSEN: TEGNINGERNE ER ARROGANTE OG RESPEKTLØSE

 

I et læserbrev til den ansete avis European Voice, der udkommer hver torsdag og omdeles til tusindvis af magthavere, beslutningstagere, EU politikere og mediefolk i Bruxelles, angriber tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (1”¦)sin efterfølger på statsministerposten, Anders Fogh Rasmussen, for IKKE at ville mødes med de danske ambassadører fra den muslimske verden, som efter Nyrups mening, kunne have dæmpet balladen.

 

Nyrup opfordrede både EU og alle 25 regeringer i unionen til, at erklære højt og tydeligt, og uden forbehold, at man ikke støtter eller tilskynder offentliggørelse af emner, der krænker troen hos millioner af mennesker verden over.

 

”Heldigvis forstår de fleste europæere, at ytringsfriheden inkluderer et ansvar for at respektere andre folk og religioner” skrev Nyrup.

 

Nyrup Rasmussen rettede også skytset mod Morgenavisen Jyllands-Posten, ved at kalde offentliggørelsen af de 12 tegninger arrogant, respektløs og et udtryk for en total mangel af viden om islam.

 

 

 

 

1”¦ Poul Nyrup Rasmussen

       Socialdemokratiet

       Født 15/6 1943

       Cand. Polit. fra Københavns Universitet 1971

       Cheføkonom i Lønmodtagers Dyrtidsfond 1986-1988

       Statsminister 1993-2001

       Formand for Socialdemokratiet 1992-2002

       Formand for europæiske socialdemokrater 2004-

 

 

 

Fredag 17. februar 2006

 

DEN ITALIENSKE T-SHIRT

 

Italiens reformminister Roberto Calderoli fra partiet ”Liga Nord”, vækkede en del vrede, da han fremviste en t-shirt, hvor han havde fået påtrykt et billede af Profeten Muhammed.

Roberto Calderoli blev efter kraftig pres nød til at forlade sin ministerpost, efter regeringen med Silvio Berlusconi i spidsen, fordømte t-shirten på det kraftigste.

Sagen førte til, at vrede muslimske demonstranter forsøgte, at storme det italienske konsulat i byen Benghazi i Libyen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NYE TRUSLER FRA PAKISTANSK SIDE

 

Den pakistanske højtstående religiøse leder, Mohammed Youaf Qureshi, udlovede 25.000 dollar, plus 8.400 dollar af egen lomme til den mand, der myrdede bare en af de danske tegnere.

 

”Enhver der fornærmer profeten, fortjener at blive dræbt. Den der dræber den fordømte, skal have sin belønning” sagde han.

 

 

Søndag 19. Februar  2006

 

FREMSKRIDTSPARTIET I NORGE GÅR FREM I MÅLINGERNE

 

Det Norske Fremskridtsparti, går i meningsmålingerne frem til 31,0 %

Det er 5,2 % mere end ved valget i september 2005.

 

Stigningen skal ses i lyset af Muhammedsagen, samt at partiet ville bruge en del oliepenge på ”At få sat skub i Norge”.

 

Samlet set ville Høyre,  Fremskridtspartiet,  Kristelige og Venstre, kunne danne regering med et samlet mandattal på 90 efter målingen.

 

(I Norge sidder 169 medlemmer i stortinget)

 

 

 

Torsdag 2. marts 2006

 

AMATØRREVY VIL BRINGE MUHAMMEDINDSLAG

 

Ophavsmanden for årets amatørrevy i Maribo Kenneth Prehn mener, at revyen burde have et indslag om Muhammedkrisen.

 

”Vi gør det fordi, at mennesker har brug for at grine. Særligt når det gælder noget så alvorligt som Muhammedkrisen” siger han.

 

 

 

Tirsdag 7. marts 2006

 

Arlas bestyrelse sænker afregningsprisen, til de ca. 10.000 danske og svenske mælkeproducenter, der ejer andelsselskabet.

Acontoprisen reduceres med 3,3 øre pr. kilo leveret mælk, dette skal dække tabet i Mellemøsten.

 

 

Onsdag 8. marts 2006

 

Betty Nansen Teateret i København aflyser et stand up show med den norske komiker Shabana Rahman, (1..), der er kendt for sin kritik af muslimske fundamentalister.

 

(1..) Shabana Rehman

        Født 1976 i Karachi i Pakistan.

        Norsk Stand up Komiker

        Studeret Medievidenskab.

 

 

 

 

Søndag 12. marts 2006

 

MARIANNE JELVED: FOGH ER FARLIG FOR DANMARK”¦

 

I et meget personligt angreb på statsminister Anders Fogh Rasmussen, karakteriserer

De Radikales leder, Marianne Jelved, statsministeren for at være en farlig mand, der misbruger sine evner til at splitte Danmark.

 

Efter Muhammed-sagen, og mere end fire år med Anders Fogh Rasmussen (V) ved magten, fælder Marianne Jelved en hård og uforsonlig dom over Anders Fogh, både som person og som politiker.

Ifølge Marianne Jelved, er Fogh og hans ledelse af landet således ”arrogant” og ”uværdig” - det er ”pinligt” og en ”dyb dyb ulykke” for Danmark, mener hun.

 

”Fogh holder bevidst udlændingegryden i kog, for at bevare sit flertal, og netop derfor, fik han ikke stoppet profetstriden med de muslimske lande i tide”, mener Jelved.

 

”Fogh er en farlig mand, når han bruger sine evner til at splitte Danmark”.

 

”Han stiller sig op som Vorherre, der kommer med bombastiske og kryptiske beskeder til befolkningen, som skaber stor splittelse. Det er dybt beskæmmende for Danmark, at statsministeren agerer så konfrontatorisk og sætter lus i skindpelsen, for at maksimere sine stemmer. Det er helt exceptionelt, det hører slet ikke til i denne del af verden” lød anklagen fra Marianne Jelved.

 

 

Marianne Jelved ”Fogh er en farlig mand”

 

 

 

Tirsdag 14. marts 2006

 

AMATØRREVY TRÆKKER INDSLAG TILBAGE

 

11 dage efter revyforfatter for årets amatørrevy i Maribo, Kenneth Prehn, ellers havde programsat et indslag om Muhammedkrisen, trækkes det tilbage.

 

Nogle fra revyholdet følte sig utrygge ved at fremføre Muhammed med en turban på hovedet med teksten ”Danish Dynamite”, og efter omtale af revyen i det lokale blad, er folk bange for, at sådanne billeder vil gå verden rundt, som det berygtede ”grisetrynebillede”.

 

Kenneth Prehn:

 

  ”Personligt syntes jeg, det er ærgerligt. Når jeg har skrevet det nummer, er det fordi jeg syntes, at det er morsomt, og samtidigt holder sig inden for rammerne, for hvad man kan tillade sig i dansk revy”.

 

Mandag 20 marts 2006

 

Mejerigiganten Arla indrykker annoncer i mellemøstlige aviser, hvor de udtrykker forståelse og respekt, for boykotten af deres varer.

 

 

Søndag 23 april 2006

 

 

OSAMA BIN LADEN: STIL TEGNERE FOR EN DOMMER OG STRAF DEM

 

Al Quida lederen Osama Bin Laden (1..) forlanger, at de 12 tegnere der lavede Jyllands-Postens tegninger, straffes efter sharialovgivningen.

 

Kravet fremsættes på en båndoptagelse, som den arabiske tv-station Al Jazeera udsendte i en redigeret udgave, der også indeholdt andre trusler mod den vestlige verden, samt udfald mod Israel.

 

Bin Laden opfordrer til et verdensopspændende muslimsk boykot af amerikanske og vestlige varer, i stil med den blokade, der ramte Danmark tidligere i Muhammedkrisen.

 

På lydbåndet fremhæver Bin Laden også, at den vestlige støtte til palæstinenserne efter Hamas (2..) valgsejr i april 2006, er et bevis for et jødisk korstog mod islam.

 

Amerikanske eksperter i efterretningstjenesten har bekræftet, at stemmen på lydbåndet tilhører Bin Laden.

 

    

1”¦ Osama Bin Laden

       Født 1957 i Saudi Arabien.

       Saudiarabisk forretningsmand.

       Leder for terrorgruppen Al Quida og hovedmanden bag flere terrorangreb. Bla. den 11. sep. 2001 mod

       World Trade Center i New York.

       (Læs også beretningen om Osama Bin Laden Tryk her)

 

 

 

 

2... Hamas

      Grundlagt i 1987

      Hamas udspringer af det muslimske Broderskab, med afdelinger i mange Mellemøstlige lande.

     

 

 

Fredag 28. april 2006

 

RETSFORFØLGELSE I PAKISTAN.????

 

Pakistanske imamer gik til politiet, i håb om at få de 12 tegnere, samt Jyllands-Postens chefredaktør Carsten Juste retsforfulgt i Pakistan, da tegningerne regnes for blasfemiske i islam.

Strafferammen for blasfemi i Pakistan er fra fængsel til henrettelse.

 

 

Tirsdag 23. maj 2006

 

I Kølvandet på hele krisen, er Mælkeproducenten Arla nu oppe på 15-20 % af det normale salg i Mellemøsten.

 

 

 

Fredag 16. juni. 2006

 

JYLLANDS-POSTENS REDAKTØR LØJET DØD

 

Parlamentet i Pakistan fik at vide, at den forhadte kulturredaktør i de muslimske lande, var død efter en mystisk brand i hans hjem.

Der bredte sig glæde og tilfredshed blandt parlamentets medlemmer, der mente at endelig havde Allah slået til mod sine fjender.

Parlamentsmedlem, Farid Ahmed Paracha, udtrykte ifølge hjemmesiden "The Pakistani Newspaper", der angiveligt er Pakistans største netavis, at kulturredaktørens påstående død, er et bevis på, at Allah straffer mennesker, der optræder blasfemisk.

 

 

Lørdag 1. juli 2006

 

ERSTATNING FRA IRAN, LIBANON OG IRAN FOR AFBRÆNDTE AMBASSADER

 

Her fem måneder efter afbrændingerne af de danske ambassader i henholdsvis Iran, Libanon og Syrien, har alle tre lande givet Danmark tilsagn om at give erstatning.

Erstatningens størrelse er ikke gjort op i skrivende stund, (1/7 2006) men alle er enige om erstatningen.

 

Udenrigsminister Per Stig Møller (K),  gjorde det allerede i forbindelse med krisen klart, at myndighederne i de tre lande ville blive draget økonomisk til ansvar, og oplyser alle tre lande har erkendt sin erstatningspligt.

 

Per Stig Møller:

”Det har været mig magtpålæggende fra starten, at de danske skatteborgere ikke skulle betale for de skader, som ambassadeafbrændingerne medførte” .

 

Udenrigspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti Søren Espersen (1”¦), betegnede det som udmærket, at de tre lande er klar til at betale skaderne.

Søren Espersen sagde:

 

”Man kunne da også sige, at det bare manglede, der er helt klare regler om, at sikkerheden omkring ambassaderne alene er værtslandets ansvar, og at værtslandet holdes fuldstændig ansvarlig for ethvert overgreb på et andet lands ambassade”.

 

Også S.Fs formand Villy Søvndal mente, det er helt grundlæggende for diplomatiet, at man beskytter andre landes ambassader, og hilser det velkommen at Iran, Libanon og Syrien har erkendt at betale for skaderne.

 

”Det er naturligt og vigtigt, at man gør det, og det betyder vel også, at man har en pligt til at beskytte ambassaderne fremover” sagde Søvndal.

 

 

1”¦ Søren Espersen

       Født 1953

       Teologistudier ved Københavns Universitet 1974-1976

       Jounalisteksamen 1980

       Journalist på dagbladet BTs Ålborg redaktion 1982- 1988

       Journalist på Billedbladet 1992-1996

       Formand for Dansk Folkeparti København 1997-2000

       Folketingsmedlem fra 2005

       Udenrigspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti. (2006)

 

 

 

Torsdag 26. oktober 2006

 

Det muslimske Trossamfund i Danmark, havde på vegne af 7 muslimske foreninger i Danmark  lagt sag an mod Morgenavisen Jyllands-Posten, for bagvaskelse og ærekrænkelse, for at have bragt de 12 tegninger.

 

Byretten i Århus frikendte Jyllands-Posten.

 

Talsmand for det Islamistiske Trossamfund, Kasem Ahmad, var selvsagt meget skuffet over afgørelsen og mente:

 

”Hvad skal der til for at beskytte det muslimske mindretal i Danmark?

 Retten har givet Jyllands-Posten ret til at krænke muslimer, og det er et forkert signal at sende ud til omverdenen”

 

Chefredaktør Carsten Juste:

 

”Man kan mene om tegningerne og bladets offentliggørelse, hvad man vil, men bladets uomtvistelige ret til at trykke dem, er nu fastslået af både rigets øverste anklagemyndighed og af retssystemet”

 

UDDRAG AF DOMMEN

 

Selv om Flemming Roses tekst kan læses som en opfordring til hån, spot, og latterliggørelse, som efter forfatterens opfattelse kan være nødvendig, for at påpege og behandle selvcensur, har tegningerne ikke den karakter.

Det kan selvsagt ikke udelukkes, at tegningerne har krænket nogle muslimers ære, men der er ikke grundlag for at antage, at tegningerne er eller har været tænkt som fornærmelige, eller at formålet med tegningerne har været at fremsætte meningstilkendegivelser, der kan nedsætte muslimer i medborgeres agtelse, jf straffelovens § 267. Tegningerne har heller ikke været egnet hertil.

 

Det muslimske trossamfund ankede afgørelsen til Landsretten.

 

Mandag 4. december 2006

 

Her godt et år efter Muhammedkrisen var på sit højeste, sker der stadig ting i forbindelsen med krisen.

Avisen al-Rai al- Aam i Yemen lukkes et år, som straf for at have bragt de 12 muhammedtegninger tidligere på året.

Lukningen var et resultat af en domstolskendelse.

 

Onsdag 10. januar 2007

 

Statsadvokaten har offentliggjort at de imamer, der rejste til Mellemøsten med en mappe tegninger, ikke har overtrådt nogen straffelov.

 

Talsmand for islamistisk trossamfund Kasem Said Ahmad, udtalte i den forbindelse:

 

 "Der er ikke kommet noget konkret mod imamerne, men desværre er der allerede sket skade på vores omdømme, men vi kan kun blive klogere, og erkende at skældsord ikke løser nogen problemer. Vi vil gerne appellere til politikerne og andre om, at undlade at bruge skældsord som landsforræder med omtanke i fremtiden” siger han.

 

”Vi fortryder ingenting, såfremt Jyllands-Posten skulle finde på at offentliggøre billeder af Profeten Muhammed igen, vil reaktionen blive den samme”.

 

”Vi troede at en boykot af Danmark, var et ulovligt våben. Hvis der bliver en næste gang, vil vi ikke tage afstand fra en boykot af Danmark” lyder det fra talsmanden.

 

Islamistisk Trossamfund kørete i alt tre retssager fra Muhammedsagen.

Én imod Morgenavisen Jyllands-Posten for bagvaskelse.

En anden mod Jyllands-Posten for blasfemi.

En tredje mod Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgård for injurier.

 

 

Talsmand Kasem Said Ahmad:

"Hvis Jyllands-Posten igen vil bringe

tegningerne vil reaktionerne blive de samme"

 

 

 

Tirsdag 15. maj 2007

 

Iran betalte efter lange tovtrækkerier Norge en erstatning for de skader, som blev påført Norges ambassade i Teheran under Muhammekrisen.

69.100 kr. gik ind på vores konto idag, sagde Norges udenrigsminister Jonas Gahr Støre.

 

 

 

Onsdag 11. juni 2007

 

Arlas eksport til mellemøsten var på daværende tidspunkt (Juli 2007), på højde med eksporten før Muhammedkrisen.

I alle de små mellemøstlige lande, er vi med igen, men det største enkeltmarked Saudi-Arabien, halter fortsat bagefter.

Her er forbrugerne og detailkæderne længere tid om at glemme de omstridte tegninger.

Konkurrencen på markedet er hårdere end før krisen, da 15-20 andre mejeriselskaber så chancen i vores fravær til at erobre nye positioner, siger direktør Finn Christensen fra Arlas division Oversø.

 

 

 

Fredag 13. juni 2007

 

PIA KJÆRSGÅRD FRIFUNDET FOR INJURIER

 

Efter at have krævet fængselsstraf og bøde til Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgård, blev hun ved byretten i Lyngby frifundet, for at have anklaget islamisk trossamfund for værende ”landsforrædere”, i et nyhedsbrev fra 9. januar 2006.

 

Pia Kjærsgård meddelte efter frifindelsen:

 

”Dommen var som forventet, jeg er lettet, for det er altid belastende, at være den ene part i en retssag. Jeg har brugt magen tid på at forberede sagen sammen med min advokat, og derudover tre fulde dage i retten.

Jeg har som politiker både pligt og ret til at udtrykke mine holdninger - og det føler jeg at have gjort i denne sag - jeg er overbevist, om at mange danskere i de hektiske vinterdage i 2006 følte som jeg” sagde Pia Kjærsgård.

 

 

Fire kendte danskere om muhammedkrisen ét år efter

 

Spørgsmålet lød: Hvad er læren af krisen om Muhammedtegningerne?

 

Villy Søvndal Formand for SF:

 

”Det er, at vi lever i et globaliseret samfund på alle måder. Ikke kun økonomisk og handelsmæssigt, men også kulturelt, og det betyder, at Danmark er nødt til at lære, hvordan man skal begå sig på den internationale scene. Min opfattelse er, at Fogh regeringen ikke både kan globalisere, og samtidig være afhængig af et parti som Dansk Folkeparti. Det er læren. Regeringen må vælge, om de vil regere i et lille provinsielt land, der får stadig større problemer med at klare sig internationalt, eller de vil globaliseringens vilkår. Dansk Folkeparti og globaliseringen er hinandens absolutte modsætninger”.

 

(Villy Søvndal til Berlingske Tidende 1.okt. 2006)

 

 

Mogens Lykketoft Udenrigspolitisk Ordfører Socialdemokratiet:

 

”Det er nok forskelligt, hvad folk har lært af krisen, og om folk overhovedet har lært noget, men jeg har draget den lærdom, at man skal være opmærksom på, at det der udtales til indenrigspolitisk brug, også bliver registreret i omverdenen. Derfor må man, uden at give køb på dine idealer, udtrykke sig med sådan en takt, at der fortsat er hul igennem til dem, der kunne tænkes at ville gå i dialog i andre dele af verdenen. Det er den lærdom jeg syntes, man burde drage, men jeg tror at der er mange, der fortsat udelukkende tænker i, hvad der indenrigspolitisk kan betale sig at sige.

 

(Mogens Lykketoft Berlingske Tidende 1/10 2006)

 

 

Ulrik Wilbek landstræner for Herrehåndboldlandsholdet og medlem af Venstre:

 

”Jeg ved ikke, om man ligefrem kan drage en lære om en krise, der kom sådan lidt tilfældigt. Men krisen om Muhammedtegningerne opstod dybest set på grund af mangel på respekt. Og jeg har som en mere almen grundholdning, at man skal vise respekt overfor sine medmennesker. Det gælder også, når de mener noget andet end en selv”.

 

(Ulrik Wilbek til Berlingske Tidende 1/10 2006)

 

 

 

Jesper Langballe Dansk Folkepartis Udlændingeordfører:

 

”Det der står aller klarest efter Muhammed-sagen, det er, hvor meget ytringsfriheden er værd. Det mest kostbare, vi har, og det er det, islamisterne truer. Jeg kan også sige det som jeg tidligere har udtrykt det: ”Islam er en pest over Europa”. Udtrykket er jo egentlig taget fra Hartvig Frischs bog fra 1933, der handlede om de totalitære systemer kommunismen, nazismen og fascismen, som han karakteriserede, som en pest over Europa, hvilket skulle vise sig at være sandt. Skal man pege på det totalisære tankesystem, der truer vesten nu, så er det jo islam. Verden fik sin første lære den 11. september 2001, men muhammedkrisen var den helt store øjenåbner.

 

(Jesper Langballe til Berlingske Tidende 1/10 )

 

 

Onsdag 19. december 2008

 

Iran er gået med til at betale lidt over 600.000 kr. i erstatning for de skader, dr skete på den danske ambassade i Teheran i februar 2006.

Udenrigsminister Per Stig Møller er tilfreds med aftalen, selvom de iranske myndigheder kun betaler for de fysiske skader på ambassaden.

Erstatningen svarede således til omkring 60 %. af de samlede danske krav.

 

 

 

 

Tirsdag 12. februar 2008

 

TRE ANHOLDT FOR MORDPLANER

 

Lige da man troede Muhammedsagen var ved at være glemt - anholdt Politiets Efterretningstjeneste tre mænd med udenlandsk baggrund i Gjellerup-parken i Århus.

 

De tre mænd, en af marokkansk oprindelse og dansk statsborger, samt 2 med tunesisk statsborgerskab, havde PET observeret dem gennem længere tid i færd med at lave planer om at dræbe en af de 12 tegnere - I dette tilfælde tegneren Kurt Westergaard, der tilbage i 2005 tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

 

 

 

Kurt Westergaard

Født 1935

Karikaturtegner for Morgenavisen Jyllands-Posten

 

 

 

Onsdag 13. februar 2008

 

Både Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende, samt en række andre danske aviser genoptrykte de 12 muhammedtegninger.

Det sker i forbindelse med truslerne på tegneren Kurt Westergaard, samt kampen for den frie debat og ytringsfriheden.

Det er første gang Berlingske Tidende trykker tegningerne.

 

 

Flere danske aviser genoptrykte

de 12 muhammedtegninger i 2008.

 

 

 

Fredag 15. februar 2008

 

Demonstration i Danmark mod tegningerne

 

Omkring 1.000 muslimer med tilknytning til Hizb ut tahrir, demonstrerede på Nørrebro i København, i protest mod muhammedtegningernes genoptryk i de danske dagblade. Det blev til en kraftig debat, fordi talsmanden for det moderate islamiske trossamfund Kassam Ahmad deltog, og gik forrest arm i arm med formanden for Hizb ut tahrir.

Demonstrationen indeholdt bla. taler om direkte trusler mod det danske samfund og danske politikere.

 

Demonstration i Danmark mod tegningerne.

Til højre ses Kassam Ahmad bærende på et flag

 

 

 

 Lørdag 16. Februar 2008

 

Aflyser Irantur med udenrigspolitisk nævn

 

Formanden for udenrigspolitisk nævn Gitte Lillelund Bech (V), besluttede sammen med en række andre medlemmer af nævnet, at aflyse en ellers planlagt 4 dages tur til Iran.

 

Begrundelsen for aflysningen var, at i et brev fra den iranske ambassadør i Danmark fremgik det, at de danske politikere fordømte de genoptrykte muhammedtegninger.

 

Da de danske politikere ikke ville give en undskyldning udfra synspunktet, at, --- Gives en undskyldning knægtes ytringsfriheden---

 

 

 

 

Gitte Lillelund Bech

Født 1969

Venstre

Cand. merc. Mat.

Ha Mat.

Økonom

Folketingsmedlem fra 2007

Forsvarsminister 2010-

 

Tirsdag 19. Februar 2008

 

Birthe Rønn Hornbech kalder talsmand til møde

 

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, kaldte talsmanden for det islamiske trossamfund, Kassam Ahmad, til møde i Integrationsministeriet, for at få svar på, hvorfor han på den ene side opfordrer til en fredelig løsning på tegningsproblemerne, mens han på den anden side demonstrerede med den yderligtgående organisation Hizb ut Tahrir.

 

Formanden for Ny Alliance, Naser Kharder, rejste en kraftig kritik mod ministeren, da han sammenlignede mødet, med at invitere rockeren Jønke til møde i et ministerium, hvis der var rockerproblemer i Danmark.

 

 

 

Lørdag 23. Februar 2008

 

De 12 genoptrykte tegninger betød, at venskabskampen i fodbold for U/19 mellem Danmark og Egypten blev aflyst. Beslutningen er IKKE det egyptiske fodboldforbunds, men den egyptiske regerings.

Informationschef for Dansk Boldspil Union Lars Behrendt forklarede, at det var trist at sport og politik kædes sammen, og derved bliver en del af den politiske dagsorden.

 

Mandag 25. Februar 2008

 

DEMONSTRATIONER I JORDAN

 

Omkring 300 vrede og yderligtgående muslimer, demonstrerede i Jordans hovedstad Amman.

Demonstranterne krævede, at Jordan brød deres forbindelser til Danmark.

 

"Man ville ikke se en dansk ambassade på Jordansk jord” råbte rasende mænd og kvinder.

Dannebrog blev igen brændt af.

 

 

 

 

Onsdag 27. Februar 2008

 

MASSEDEMONSTRATION I SUDAN

 

Sudans præsident al Bashir, talte under en massedemonstration i hovedstaden Khartoum, hvor han bla sagde:

 

”Ingen dansker sætter foden på sudansk jord”

”Vi vil beskytte vores profet! Og ikke lade os skræmme af Amerika”

 

”Vi opfordrer hele verden til at boykotte danske varer, virksomheder, institutioner, og danske personligheder”

 

Danmarks eksport til Sudan er ret beskeden. I 2006 eksporterede vi for 116 mill. til landet.

 

 En gruppe demonstranter opfordrede ligefrem Osama Bin Laden, til at tage affære. På et banner stod:

 

”København.. Åhhh Bin Laden”

 

 

 

Massedemonstration i Sudan. Over tegningerne, Februar 2008

 

 

 

 

TYSK MINISTER:”Genoptryk muhammedtegningerne i hele Europa”

 

Europæiske aviser bør genoptrykke Jyllands-Postens Muhammedtegninger, mente den tyske indenrigsminister Wolfgang Schauble.

 

Han forklarer sit synspunkt med, at man burde sende et klart signal til den muslimske verden om, at Europa står sammen, og det ikke skal være muligt at splitte europæerne ad med trusler og vold.

 

 

 

Wolfgang Schauble

Født 1942

Advokat

Formand for CDU 1998-2000

Tysk Indenrigsminister fra 2005

 

 

Søndag 11. oktober 2009

 

IDENTISK TENGERNAVN NÆGTET INDREJSE I LIBANON

 

Her 4 år efter muhammedsagens start, er de 12 tegninger, ensige de tolv tegnernavne bestemt ikke glemt i Mellemøsten.

I Beiruts lufthavn i Libanon, blev en dansk mand ved navn Poul Erik Poulsen nægtet indrejse i landet, da han ankom med sin kone som turist. Poul Erik Poulsen blev sendt tilbage til Danmark, mens hustruen ingen problem havde med at rejse ind i Libanon.

 

Poul Erik Poulsens problem var, at han havde et identisk navn med en af de tolv tegnere, der havde tegnet en af muhammedtagningerne.


Tirsdag 27. november 2009

TO TERRORMISTÆNKTE ANHOLDT I CHICAGO

Muhammedtegningerne spøger stadig her 4 år efter offentliggørelsen. To mænd fra Chicago i USA, blev anholdt af FBI, der i samarbejde med bla. PET, forpurrede nogle terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Postens redaktioner i henholdsvis Viby og på Rådhuspladsen i København. Den ene blev anholdt den 3. oktober 2009 i Chicago, mens den anden blev anholdt 18. oktober 2009.

Som led i planlægningen af terrorangrebene mod Danmark, havde een af de anholdte bla. besøgt Danmark to gange tidligere på året, for at fotografere og filme terrormålene i Danmark. Seneste besøg fandt sted i juli 2009, hvor de nu anholdte bla. havde optaget detaljerede videosekvenser fra de to Jyllands-Posten redaktioner. Desuden havde de optagelser fra Københaven Hovedbanegård.

De to personer havde været i tæt kontakt med terrornetværket al-Qaida.

 

Onsdag 28. november 2009

AMERIKANSK AVIS BRINGER KURT WESTERGAARDS TEGNING

Den amerikanske avis Chicago Sun-Times har i dagens udgave et billed af bladtegneren Kurt Westergaard på forsiden. Inde i avisen bragte Chicago-avisen et indrammet billed af Kurt Westergaards berømte tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbaen.

 
Fredag 1. januar 2010 

ATTENTATFORSØG MOD KURT WESTERGAARD

En 28 årige mand med somalisk baggrund, brød ind i tegnernen Kurt Westergaards privete bolig i Viby ved Århus. Manden havde en kniv, samt en økse i hænderne, og havde til hensigt at dræbe tegneren. Kurt Westergaard, der passede sit 5 årige barnebarn, forskansede sig i husets badeværelse, som iøvrigt er husets "sikringsrum", og derfra alamerede politiet, der var fremme ved Westergaards bolig 3 minutter efter. Da betjentene ville anholde manden, kastede han øksen efter en af betjentene, der svarede igen ved at skyde manden i hånden og i benet.

Selv mente Kurt Westergaard at "Det var tæt på"

 

Tirsdag 5. januar 2010

GENOPTRYKNING AF TEGNING

I kølvandet på attentatet mod Kurt Westergaard i Danmark valgte flere aviser rundt om i Europa at bringe hans omstridte tegning. Det var landsdækkende aviser i Portugal (Diario de Noticias). Belgien (Het Nieuwsblad og de Standaard), Slovakiet (SME). Tjekkiet (DNES og Times of Surimam), der her 4½ år efter den første offentliggørelse, gjorde deres avislæsere opmærksom på tegningen igen.

Tidligere når Muhammedtegningerne er blevet genoptrykt, er der vakt voldsom harme blandt muslimer verden over.

Den Hollandske avis de Volkskrant skrev i en leder, at Kurt Westergaard er en helt, og at de danske myndigheder fortjener respekt og opbakning for at stå fast.

Søndag 17. januar 2010

NORSK FLAG BRÆNT AF I PAKISTAN

I Norge valgte landets næststørste avis, den konservative Aftenposten, at offentliggøre samtlige 12 tegninger, efter attentatforsøget mod tegneren Kurt Westergaard. Dette førte til demonstrationer i byen Lahore i Pakistan, hvor Norges flag blev brændt, og derudover blev råbt slagord mod Norge.

Aftenpostens chefredaktør Hilde Havgsgjerld noterede sig protesterne, og sagde:

"De skal have deres ytringsfrihed på samme måde, som vi har vores ytringsfrihed, det ændrer ikke på vores vurdering" sagde hun.

 

Fredag 26. februar 2010

DAGBLADET POLITIKEN UNDSKYLDER FOR KRÆNKELSE

Dagbladet Politiken offentliggør, at avisen har indgået et forlig med advokat Faisal A.Z. Yamani, som reprensenterer 94.923 efterkommere af profeten Muhammed i otte forskellige lande. Politiken undskylder globalt over for alle, der er blevet krænket af den genoptrykte tegning i 2008. Politiken er den eneste af ialt 12 aviser, der undskylder, de 11 øvrige aviser, er alle blevet truet med en evt. retssag har alle afvist kravet fra advokaten. De 11 andre aviser er: Berlingske Tidende, B.T. , Ekstra Bladet, Fyens Stiftidende, Information, Kristeligt Dagblad, MetroXpress, Midtjyske medier, Morgenavisen Jyllands-Posten, og den nordtyske avis Der Nordschleswiger.

Undskyldningen fik en blandet modtagelse:

 Formand for De Radikale Margrethe Vestager: "Det er helt i orden, at Politiken har valgt dialogens vej. Politiken lover ikke de ikke vil bringe tegningerne igen, og de beklager heller ikke at de trykte dem. Derfor er de her ikke et knæfald for islamisterne, sådan som nogle udlægger det. Det er et begavet forsøg på at komme videre på., det er netop dialogen, de mest ekstreme muslimer er så bange for. Desværre reagerer hele det danske establishment automatisk med forfærdelse".

 Udenrigssordfører for De Konservative Naser Khader: "Det er en sort dag for ytringsfriheden, da islamisterne fik lov til at redigere Politiken. For det var nemlig det, Politiken i virkeligheden gjorde, da avisen indgik sin aftale med "Profeten Muhammeds efterkommere" skrev Khader i bla. Jyllands-Posten 27 feb. 2010.

 Socialdemokratiets formand Helle Thorning Schmidt: "Det er vanvittigt, Politiken går på kompromis med ytringsfriheden. Man skal ikke krænke nogen bare for at gøre det. Men i Danmark har vi ytringsfrihed, hvor der også er plads til at kritisere en religion. Det er svært at have en fri og åben debat, hvis man samtidig er paranoid for at komme til at fornærme eller krænke nogen".

 Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard: "Politikens undskyldning sender et signal om, at man bare skal true, så får man sin vilje"

 Liberal Alliances Anders Samuelsen: "Jeg troede det var en dårlig aprilsnar, da jeg hørte det. Jeg var i tvivl om hvorvidt Politiken gjorde grin med sine læsere"

 Præsident for Dansk PEN - (Organisation af skribenter som kæmper for det frie ord), Anders Jerichow: "Der er ingen grund til at undskylde saglig journalistik"

 Imam Abdul Wahid Pedersen: "Det er et fint og menneskeligt træk, at avisen siger undskyld"

 

Mandag 8. juni 2010

Tegneren Kurt Westergaard har valgt at stoppe som karikaturtegner på Morgen-avisen Jyllands-Posten, og beslutningen er HELT hans egen.

"Der er ikke nogen der har presset mig. Jeg har haft ferie siden november (2009), og det er selvfølgelig avisen, der af sikkerhedsmæssige årsager har arrangeret det. Jeg ved ikke, om jeg kunne komme tilbage, men jeg trænger til at stoppe og til at lave noget for mig selv. Man skal stoppe på et tidspunkt. Jeg bliver snart 75 år og har været på arbejdsmarkedet siden jeg var 23 år, hvor jeg startede som lærer" sagde Kurt Westergaard om beslutningen.

Tegneren håber, at hans beslutning om at stoppe samtidig kan være med til at sænke trusselsniveauet mod Jyllands-Posten.

 

Fredag 2. juli 2010

Justitsminister Lars Barfod (K)(1.) godkendte en terrortiltale, mod den 28 årige somaliske mand, der nytårsdag brød ind, og truede tegneren Kurt Westergaard med en økse.

Anklagemyndigheden lagde vægt på at overfaldet skete som en hævn for Westergaards muhammedtegning.

 

Lars Barfod

Født 1957

De Konservative

Cand. jur.

Minister for Familie og forbrugeranliggender 2005-2006

Transportminister 2008-2010

Justitsminister 2010-

 

Torsdag 12. august 2010

ARLA FÅR MEJERISALG TILBAGE I SAUDI-ARABIEN

Efter godt fire år, med boykot af de danske mejeriprodukter fra Arla, er virksomheden nu ved at vende tilbage med ost og smør på de saudiarabiske butikshylder. Arla gik fra en omsætning på godt 3 mia. kr. pr. år, til næsten nul fra 2006 til 2008, fortæller Arlas mellemøst-direktør Finn Hansen.

 

Onsdag 29. december 2010

PET OG SAPO ANHOLDER FEM TERRORMISTÆNKTE

Politiets Efterretningstjeneste samt det svenske Efterretningsvæsen SAPO anholder ialt fem mænd, der mistænkes for at ville lave et terrorangreb mod JP/Politikens hus på Rådhuspladsen i København. De fem var en 44 årige tunesisk statsborger, en 29 årige svensk statsborger, født i Libanon, en 30 årige svensker,  en 37 årige iraker, samt en 37 årige mand af tunesisk oprindelse, der blev anholdt i Stockholm. I forbindelse med ransagningerne findt politiet bla. strips der kan bruges som håndjern, en maskinpistol med ammunition samt en lyddæmper. PET vurderer at det planlagte terrorangreb, skulle være udført sidst i december 2010, eller først i januar 2011. Alle fem anholdte havde forbindelse til internationale terrororganisationer.

 

Fredag 16. april 2011

Kurt Westergaard sagsøgt i Jordan

Tegneren Kurt Westergaard, får en blasfemisag på halsen,,,,ikke i Danmark men i Jordan. Kurt Westergaard anklages for blasfemi, grundet sin tegning af profeten Muhammed. Talsmand for en gruppe medier i Jordan Zakarya Sheikh siger at retssagen har som mål, at forhindre forsøg på at fornærme islam og opildne til had mod muslimer verden over:

Besøg  
233532