Vi bruger Cookies!     

         
 X     
muis

Sider om Islam og Politik


 

                                                  Sket 2004-2009

....1

2004

 

 9. februar 2004”¦Indonesien: En domstol i Indonesien idømte en militant muslim livsvarigt fængsel, for at have medvirket til fremstillingen af de bomber, der blev anvendt ved terrorangrebet 12. okt. 2002 på Bali.

Tidligere er en anden også dømt livstid, mens 3 andre er dødsdømt.

 

 

 

 11. marts. 2004”¦Spanien: 191 blev dræbt og ca. 1.500 såret i Spanien, da 4 togstammer blev ramt af terror.

Terrorangrebene skete mellem klokken 7 og 8 om morgenen, hvor der er flest mennesker, der bruger togene.

 

De første 2 togstammer blev sprængt på Atocha banegård i Madrid, den ene togstamme holder på stationen og bliver ramt at 3 eksplosioner, mens det andet tog, der holder ca. 500 meter væk rammes af 4 eksplosioner”¦ Det skete kl. 7.39.

Kl. 7.41 rammes et dobbeltdækkertog med 2 eksplosioner på stationen El Pozo del Tio Raimundo i en forstad sydøst for Atocna, mindst 70 bliver dræbt her.

Kl. 7.42 eksploderer endnu et tog på en station i en af Madrids forstæder med 1 eksplosion.

 

Spansk Politi mente i første omgang, at det var den Bastiske terrorornisation ETA, der stod bag.

ETA er et marxist-leninistisk parti, der selvsagt er socialister, på den yderste venstrefløj.

ETA har siden 1963 stået bag en række aktioner i Spanien, fordi de var imod General Francos styre.

Og siden hen mod det demokratiske styre, de ønskede en ultrasocialistisk styre i bla. Baskerlandet i det nordlige Spanien.

ETA har aldrig forsøgt at skjule sit ansvar for sine aktioner, men denne gang lægger de afstand til det skete.

(ETA står for Euzkadi Ta Azkantasuna = Det Baskiske hjemland og Frihed)

 

Mistanken mod ETA bliver hurtigt afløst af mistanken mod Al Qaeda, da man finder et lydbånd med vers fra koranen samt tændsatser i en varevogn.

Der er muligheder for, at Al Qaeda vil straffe Spanien for deres deltagelse i Irak-krigen med ca. 1.300 soldater, og bemærkselsværdigt at Al-Qaeda laver terroraktioner på mærkedage”¦”¦.Her den 11. marts”¦..præcis 2½ år efter World Trade Center i New York.

 

 

Da terroren ramte Spanien i marts 2004.

(Læs i øvrigt om Osama Bin Laden og Al Quida)

 

 

 

 27. april. 2004”¦Danmark: Fremskridtspartiets stifter Mogens Glistrup, melder sig ud af partiet, efter han har tabt en retsag mod partiet, hvor MG hævdede, at partiet skyldte ham 36.000 kr. som han havde udlagt til valgkampen i 2001.

 (Læs iøvrigt om Mogens Glistrup Tryk her)

 

 

  28. april 2004”¦ USA/Irak: Tv stationen CBS bringer de første billeder af fangemishandlingen foretaget af amerikanske soldater i det berygtede Abu Ghraib fængsel i Irak.

 

 

 

 29. maj 2004”¦ Saudi-Arabien: Al Qaeda terrorister angriber først hovedkvarteret for Petroleum Center, og tager derefter dusinvis af gidsler i Saad-boligkvarteret.

Kristne skilles fra muslimer og henrettes, og i alt bliver 22 dræbt.

 

 

 

 11. juni 2004”¦Irland: Ved en folkeafstemning i Irland, sagde et klart flertal JA til at fjerne indvandreres automatiske ret til at give deres børn irsk statsborgerskab.

Næsten 80 % af vælgerne støttede ved folkeafstemningen regeringens forslag om, at ændre forfatningens bestemmelser.  20,9% stemte imod.

Dermed blev Irland det sidste land i EU, som droppede den automatiske ret til statsborgerskab til alle børn, der er født inden for nationens grænser.

 

 

 

 12. Juni. 2004”¦Saudi-Arabien: Den 49 årige amerikanske ingeniør Paul Johnson, der arbejdede for Lockheed Martin, der vedligeholder militærudstyr (primært helikoptere) i Saudi-Arabien blev tilbageholdt som gidsel af Al-Qaeda folk i Saudi-Arabien.

Gidseltagerne forlangte, at alle tilfangetagende Al-Qaedamedlemmer i Saudi-Arabien skulle løslades inden 72 timer, ellers ville man henrette Paul Johnson

 

 

 13. juni 2004”¦EU-Valg : Ved valget til Europa-Parlamentet bliver Dansk Folkepartis Mogens Camre genvalgt.

128.789 stemte ved dette valg på Dansk Folkeparti.

 

 

 18. Juni. 2004”¦ Saudi-Arabien: Den kidnappede Amerikaner Paul Johnson, lykkes det Al-Qaeda at henrette, på trods af ca. 15.000 frivillige forsøgte at opspore ham.

Abdel Aziz-al Muqrin, som er leder for Al-Qaeda i Saudi-Arabien siger ”Vi gav jer en tidsfrist. Den overholdt I ikke, og dette var, hvad vi lovede at gøre”.

 Al-Qaeda bødlerne mener ”Den ugudelige fik en fair behandling. Han fik lov at føle, hvad muslimer så længe har følt fra Apache helikopterne”.

De fastslog, at amerikaneren var en død mand i samme øjeblik han blev kidnappet. Tidsfristen var kun sat, for at sikre gruppens krav om, at alle vesterlændinge skulle forlade Saudi-Arabien.

Den arabiske Tv station Al-Arabiya hævder, at der findes en videooptagelse af henrettelsen, der foregik ved halshugning.

 

 

 

 20. juni 2004”¦ Irak: Al Qaeda lederen Abu Musab Zarqawi (1”¦) udsendte et videobånd, hvor man havde kidnappet og ville henrette syd-korianeren Kim Soong, hvis Sydkorea ikke trak sine godt 3.500 soldater hjem fra Irak. 

 

 

 29. juli 2004”¦ Sverige: Sverigedemokraternes næstformand Johan Rinderheim, som bor i Nynashamn, blev mishandlet af to unge banditter på Sødra station.

Overfaldet havde et klart politisk motiv, idet de to som var i 18-20 års alderen først havde råbt skældsord efter Rindersheim, og bla. kaldte ham nazistsvin. Øjeblikket efter fik Rindersheim de første knytnæveslag mod ansigtet og faldt om.

 (Læs om Sverige Tryk her)

 

                                      

 

 1.     september 2004”¦ Frankrig: Tørklædeforbuddet på skoler og gymnasier, der blev vedtaget i det franske parlament i januar 2004 træder i kraft. Og i en meningsmåling mellem muslimske kvinder i Frankrig, gik 49 % af dem ind for at vedtage loven, mens 42 % var imod. (Læs i øvrigt om Tørklæder Tryk her)

 

I september 2004 blev der

indført tørklædeforbud på

franske skoler og gymnasier.

 

 15. september 2004”¦Delstatsvalg i Tyskland: I de 2 (øst)tyske delstater Sachsen med 4,6 mio. indbyggere og Brandenburg med 2,8 mio. indbyggere fik man i september 2004 et valg, der fik en vild højredrejning.

Partierne NPD og DVU, som svarer til Nazisterne, stillede op i hver deres delstat. NPD stillede op i Sachsen og DVU i Brandenburg, for ikke at genere hinanden.

NPD i delstaten Sachsen fik 12 mandater ud af 126 mulige. Her gik CDU (Konservative) kraftigt tilbage fra 75 til 55 mandater.

I Brandenburg gik DVU (Den Tyske Folkeunion) frem med 1 mandat fra 5 til 6 ud af i alt 88 mulige mandater. I Brandenburg blev valgets vinder PDS (Reformsocialisterne), der gik 7 mandater frem fra 22 til 29.

 

 

 5. oktober 2004”¦Danmark: Efter at have undervist på teologisk fakultet, blev en anerkendt forsker i hebraisk og arabisk sprog overfaldet og gennempryglet at fem rabiate muslimer.

Overfaldet skete ved højlys dag på Købmagergade i det indre København.

Deres begrundelse var, at han som ”vantro” havde læst op af koranen i undervisningen på arabisk-studiet på Carsten Niebuhr Instituttet på Amager ugen forinden.

 

 

 9. oktober 2004”¦ Danmark : Socialdemokraternes Karen Jespersen forlader folketinget i protest mod partiets indvandrerpolitik.

Karen Jespersen foreslog på partiets kongres i sep. 2004 bla. at lave en folkeafstemning ang. Tyrkiets optagelse i E.U.

Karen Jespersen har de seneste år været meget skeptisk i indvandrerdebatten, og mener, at socialdemokraterne ikke kan føre den rigtige indvandrerpolitik, når de samtidig binder sig til Det Radikale Venstre, og dermed er hun selvsagt uenig med partiets officielle linie i indvandrespørgsmålet.

Karen Jespersen havde på dette tidspunkt, dog ingen planer om at melde sig ud af socialdemokratiet.

 

 

 21. oktober 2004”¦ Sverige: Efter en omfattende ministerrokade, udnævnte statsminister Göran Person (S), den første minister med indvandrerbaggrund i Sverige.

Den 31 årige fagforeningsrepræsentant Ibrahim Baylan blev udnævnt til Undervisningsminister i regeringen.

Ibrahim Baylan, der kom til Sverige som 10 årige, har en tyrkisk baggrund.

(Læs i øvrigt om Sverige Tryk her)

 

 

 2. november 2004”¦ Holland”¦ Drab.. Den 47 årige Hollandske samfundskritiker og filminstruktør Theo van Gogh bliver dræbt af otte skud i den hollandske by Amsterdam, fordi han i samarbejde med politikeren Hirsi Ali havde lavet kortfilmen ”Submission”(Underkastelse), der især omhandlede kvindeundertrykkelsen i Islam.

(Læs om Ayaan Hirsi Ali Tryk her )

                                                                                                                                                   

                                                                                                                Filminstruktøren Theo Van

 Gogh myrdet i 2004.

 

 

 11. december 2004”¦Danmark: Efter års forhandlinger, er de danske muslimers gravplads sikret.

Et beløb på 3,2 mio. kr. til Brøndby kommune for en 50.000 stor kvadratmeter grund, der overtages af Dansk islamisk Begravelsefond, og formanden Kasem Ahmad forventer, at tage pladsen i brug i sommeren 2005.

 

 

 

 12. december 2004”¦ Filippinerne: Den ekstreme muslimske terrorgruppe Abu Sayyaf (1”¦)detonerer en bombe på et tæt pakket marked, hvor folk er i gang med at købe julegaver.

26 blev dræbt.

 

1”¦Abu Sayyaf er en lille ekstrem muslimsk gruppe på Filippinerne med ca. 200 mand.

      Gruppen truede på et tidspunkt Filippinernes kristne med mord, hvis de ikke konverterede til islam.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                       

2005

 

 

 

 1. februar 2005”¦ Spanien : 4 marokkanere blev anholdt i Spaniens hovedstad Madrid.

De mistænkes, for at være direkte involveret i togbomberne den 11. marts 2004, der kostede 191 mennesker livet.

De 4 består af én familie, et gift par i fyrrerne og deres 2 sønner, og de mistænkes for at have hjulpet flere af hovedmændene til at flygte, efter syv mistænkte havde begået kollektivt selvmord.

 

 

 

 

 8. feburar 2005”¦ Valg i Danmark : Valget bød på en valgdeltagelse på 84,4%,

og vinderen blev De Radikale, der gik frem fra 9 til 17 mandater (9,2 % = 307.132 stemmer), men Venstre (29,0 % = 974.657 stemmer) og Konservative (10,3 % = 345.132 stemmer) danner på ny regering, med henholdsvis 52 og 18 mandater.

Socialdemokratiet gik også denne gang tilbage(25,9 % = 867.933 stemmer), denne gang med 5 mandater, til 47.

Dansk Folkeparti gik 2 mandater frem (12,8 % = 444.205 stemmer), og har nu 24 mandater i Folketinget.

 

 

 

 

 8. februar 2005: Danmark: Danmark får den 3. politiker med indvandrebaggrund i Folketinget.

Det er den 48 årige tolk fra Århus, socialdemokraten Huseyin Arac.

Nasher Khader fra de Radikale og Kamel Qureshi fra SF, som allerede i 2001 blev indvalgt, blev også genvalgt ved dette valg for deres respektive partier.

 

 

 

 18. februar 2005  Danmark : Efter en lille ministerrokade efter valget 8. februar, bliver 34 årige Rikke Hvilshøj (V.)(1”¦) Integrationsminister, efter Bertel Haarder, der fik hvervet som Undervisningsminister og Kirkeminister.

 

                                                 

Rikke Hvilshøj

Født 1970

Venstre

Cand. Polit. Kbh. Universitet 1997

Medlem af Venstres gruppebestyrelse 1998-2005

Medlem af Venstres Hovedbestyrelse fra 2001

Finanspolitisk Ordfører 2004-2005

 

 

 

 14. marts 2005 Italien: Alessandra Mussolini, der i december 2003 stiftede højrepartiet ”Handlefrihed” i Italien, blev nægtet at stille op til lokalvalgene, der finder sted i april 2005.

Grunden er, at en domstol i Rom havde fastslået, at partiet havde indleveret over 800 falske underskrifter.

Nogle personer er døde, og andre er født 31. februar.

Alesandra Mussolini kvitterede med at gå i sultestrejke foran retten.

 

 

 15. marts 2005 Danmark: For første gang nogensinde beslutter Højesteret, at udvise 2 unge tyrkiske statsborgere, der har levet hele deres liv i Danmark.

Deres straffe blev stadsfæstet til henholdsvis 8 og 10 års fængsel, samt derefter en udvisning til Tyrkiet.

De 2 tyrkers forbrydelse bestod i, at have dræbt en ung italiensk turist, på Nørrebro i København i sommeren 2003.

 

 

 26. marts 2005...Italien: Italiens højeste retsinstans afgjorde, at Alessandra Mussolini alligevel skal have lov til at stille op til lokalvalget i Lazio den 3.-4. april 2005, efter afgørelsen tidligere på måneden, var blevet truffet ved en lavere domstol.

Den Italienske højesteret accepterede Alessandra Mussolinis appel og sagde, at hendes valgliste ville blive godkendt af valgmyndighederne.

Partiet er dog fortsat på stemmesedlerne i andre regioner i Italien.

Hvert parti, der ønsker at stille op ved lokalvalgene skal stille med 3.500 underskrifter fra registrerede vælgere.

 

 

 5. april 2005 Østrig: Efter måneders interne stridigheder og fløjkrige i det højreorienterede østrigske Frihedsparti, blev lederen Jorg Haider ekskluderet.

Nu vil han med sammen med størstedelen af partiets ledelse, danne et nyt parti, der skal hedde ”Den nye alliance for Østrigs fremtid, BZO.”

Jorg Haider og hans søster, tidligere socialminister i kansler Wolfgang Schussels konservative regering, Ursula Haubner meddelte, at man nu skulle forsøge at genvinde de vælgere, der de seneste år har vendt Frihedspartiet ryggen.

Hele 11 af de 18 mandater Frihedspartiet havde i parlamentet, gik med over til BZO.

Jorg Haider havde stået i spidsen for Frihedspartiet fra 1986 til år 2000.

 

 

Jorg Haider ekskluderet

i 2005.

 

 14. april 2005  Danmark: I en bog, der er skrevet af journalisten Anne-Lise Bistrup om Dronning Margrethe, udtaler Dronningen sig om, at islam er en udfordring, som vi alle er nød til at tage alvorligt.

Dronningen påpeger, at det er afgørende, at vi giver islam et modspil, fordi vi ikke kan klare os med den slappe form, der har hersket i Danmark i alt for mange år, er Dronningen citeret for at sige i bogen.

(Se iøvrigt Citatlobbyen Tryk her)

 

 

 

                                                                                    

Dronning Margrethe

”Det er afgørende, at vi

giver islam et modspil”

 

 

 22 april 2005 ...Spanien: Retssagen mod 24 Al Qaeda medlemmer blev indledt i Madrid.

De 24 er mistænkt, for at have hjulpet til terrorhandlingen 11. september 2001 på World Trade Center i New York, samt i Washington, og selvfølgelig terrorattentatet mod de 4 togstammer i Madrid 11. marts 2004, der kostede 191 mennesker livet.

Al Qaeda lederen, den syriskfødte Imad Eddin Barakat Yarkas, også kendt som Abu Dahdah, anklages for terrormord og kan efter spanske regler, hvis han bliver dømt, risikere 62.512 års (Du læste rigtigt) fængsel.

Den øverste Al Qaeda leder Osama Bin Laden, er også anklaget i sagen, men Spanien kan ikke dømme anklagede absentia.

 

 

 

 Maj 2005 ”¦ Holland: Den 41 årige VVD politiker Geert Wilders, melder sig ud af regeringspartiet (2005) og danner sit eget politiske parti, som han kalder ”Groep Wilders”.

Partiet er på højrefløjen, og hans mærkesager er et nej til Tyrkiets optagelsesforhandlinger i EU spørgsmålet, samt indvandrerpolitikken i Holland.

 

                                                                                

 Gert Wilders

                                                                                                     

 8. juni 2005 ”¦ Danmark: Et brandattentat vendt mod Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) i hendes private hjem i Greve syd for København natten til 8. juni, satte ministerens og hendes families liv i fare.

Branden opstod i ministerens bil, og bredte sig til carporten, samt noget af taget på huset, så der skete skader for ca. 300.000 kr. på hus og bil.

En aktionsgruppe ved navn ”Grænseløse Beate” har i en e-mail, som er sendt til dagspressen påtaget sig skylden, hvori bla. der stod ”Vi vil ikke undskylde- Vi vil handle”.

 

                                                  

Brandattentatet mod Integrationsminister

Rikke Hvilshøjs privatbolig i Greve.

 

 

 12.juni 2005 ”¦ Kuwait: Den første kvindelige minister nogensinde, blev udnævnt i Kuwait.

Den mangeårige kvindesagsforkæmper Dr. Massouma al-Mubarak, blev udnævnt til Planlægningsminister.

Kvinderne i Kuwait fik først i uge 22 i 2005 stemmeret, ligesom de nu kan opstille til valg.

Kvinderne får mulighed til at stemme og opstille til valget i 2007.

 

 

 7. juli 2005 ”¦Storbritannien: Fire eksplosioner ryster London i myldretiden om morgenen.

Bomberne eksploderer i tre proppede undergrundstog, og senere går en fjerde bombe af i en dobbeltdækkerbus.

Kort efter påtager en hidtil ukendt gruppe, Al Qaedas hemmelige organisation i Europa, sig ansvaret for terrorangrebene.

Mindst 56 personer bliver dræbt, og over 700 såret.

 

(Læs  iøvrigt om Osama Bin Laden og Al Quida Tryk her)          

 

                                                                                              

Da terroren ramte London i 2005.

 

 

 12.juli 2005”¦ Holland: Den 27 årige mand Mohammed Bouyeri, der er tiltalt for at have myrdet Filmmanden og samfundskritikeren Theo Van Gogh i november 2004, erklærede i retten, at han handlede ud fra sin tro, og sagde blandt andet ” Jeg kan forsikre jer, at skulle jeg en dag blive sat fri, så ville jeg gøre nøjagtigt det samme” sagde han på gebrokkent hollandsk.

Anklageren krævede livsvarigt fængsel, idet han henviste til den usædvanligt brutale måde, som Van Gogh var blevet myrdet på.

 

 

 

 23. juli 2005”¦Egypten: Et Terrorangreb på det store turistområde Sharm el- Sheik i Egypten, dræbte 88 mennesker og sårede 110.

Angrebet som Al Qaeda tog ansvaret for, havde til formål at angribe Egyptens økonomi, da vestlig turisme har en stor andel på landets økonomi.

Egypten har en indtægt fra turismen på omkring 40 mia. kr. om året. (2005)

 

 

 

 

 27.juli 2005 ”¦Holland: En hollandsk domstol idømte den 27 årige ekstreme muslimske ekstremist Mohammed Bouyeri fængsel på livstid for drabet på Theo Van Gogh.

Mohammed Bouyeri sagde i retten, at han myrdede Theo Van Gogh af religiøse årsager på grund af filminstruktørens kritik af islam.

Mohammed Bouyeri blev også fundet skyldig i mordforsøg mod en politibetjent, samt trusler mod den Somaliskfødte hollandske politiker Ayaan Hirsi Ali.

  

Mohammed Bouyeri fik

livstid, for mordet på

Theo Van Gogh. 

 

 

 

 12. september 2005 ”¦Valg i Norge: Fremskridtspartiet fik sin stemmerekord fra 1997 med 15,3% af stemmerne klart forbedret ved valget denne gang.

Fremskridtspartiet gik fra 14,7 % til rekorden på 22,1 %. Det svarer til 38 mandater af de nu 169 medlemmer af stortinget.

Vinder af valget blev Arbejderpartiet, der gik fra 43 mandater til 61, og dermed Norges største parti.

Arbejderpartiet danner dermed regering med Sosislistisk Venstreparti (15)og Center-partiet (11).

Ny statsminister blev Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet.

Partiet Høyre gik tilbage fra 38 mandater til 23, samt Kristelig Folkeparti blev halveret, nemlig fra 22 til 11 mandater.

 

 

 

 24. september 2005 ”¦ Danmark: Det afgående partimedlem, og stifter af Fremskridtspartiet, Mogens Glistrup, blev gjort til æresmedlem af partiet.

Begrundelsen derfor var ”At Mogens Glistrup, som den første dansker, har advaret kvalificeret og veldokumenteret mod den religiøst - politiske terror, der med stigende kraft truer med at omstyrte al vestligt tankegang”.

Ifølge partiets hovedbestyrelse, har Mogens Glistrup siden partiets begyndelse båret store personlige byrder af en hetz, som det politiske system ulovligt har iværksat mod ham.

 

 

 

 30. september 2005”¦ Danmark: Morgenavisen Jyllands-Posten offentliggør 12 tegninger af profeten Muhammed i dagens udgave af avisen.

 

(Læs i øvrigt Muhammedsagen dag for dag Tryk her)

 

Morgenavisen Jyllands-Posten den 30.

september 2005.

 

 

 19. oktober 2005. ”¦Irak: Retssagen mod tidligere præsident Saddam Hussein indledes i Bagdad.

Denne første sag handler om en massakre i den lille shiamuslimske by Dujail i 1982, som Saddam Hussein ifølge anklagerne gav ordre til. Få dage før, havde præsidenten kørt gennem byen og var blevet skudt efter.

148 mennesker fra byen blev hængt i det berygtede Abu Graib fængsel.  Samt 1.500 borgere i byen ”forsvandt” under angrebet på Dujail.

 

(Læs beretningen om Saddam Hussein og Irak Tryk her) 

 

 

 

 15. november 2005”¦ Danmark: Ved kommunalvalget i Danmark i 2005, blev indvandrere med ikke-vestlig baggrund stærkt underrepræsenteret i de nye 98 kommuner.

Ud af i alt 2.520 byrådsmedlemmer i Danmark der skulle vælges, viser det at 1,8 % har en ikke-vestlig baggrund, svarende til 45 personer.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2006

 

 

 

 6. marts 2006... Kuwait: Det kuwaitiske parlament vedtog en ny presselovgivning, der giver medierne større pressefrihed.

Regeringen i Kuwait har indtil dags dato haft mulighed for at lukke aviser, men den rettighed tilhører fremover domstolene.

”Moderniseringen af loven var nødvendig, der er ikke åbnet en ny avis siden 1972” sagde en repræsentant fra parlamentet.

Loven skal godkendes af emiren sheik Sabah al- Ahmad al Sabah, som tidligere støttede reformer for stemmeret for kvinder, der blev til i 2005.

 

 

 4.april 2006”¦Kuwait: Kuwaitiske kvinder fik for første gang lov at stemme til et valg.

 

 

 9. april 2006. ”¦ Frankrig: Front Nationals stifter, den 77 årige Jean Marie Le Pen bebuder, at han agter at stille op til præsidentvalget i år 2007 i Frankrig.

 

 

 18. april 2006 ...Saudi-Arabien: Saudi Arabien meddelte, at man havde anholdt fem militante muslimer med forbindelse til Al Qaeda, samt beslaglagt 1,5 ton sprængstof.

De fem havde planlagt allerede i februar 2006, at springe Abqaiq i luften.

Abqaiq er verdens største olieforarbejdningsanlæg.  

 

 

 

 8. maj 2006. ”¦Norge: Efter 28 år på posten som formand for Fremskridtspartiet, genopstiller Carl I. Hagen ikke til posten.

Ny formand bliver den kun 36 årige Siw Jensen.

 

                                                                                                                

Siw Jensen fik formandsposten

i det norske fremskridtsparti

efter Carl I. Hagen.

 

 

 

 8. juni 2006”¦ Irak: Osama Bin Ladens ”Højre hånd” i terrornetværket Al Qaeda, den Jordansk fødte Abu Musab al Zarqawi, omkommer efter et amerikansk luftangreb mod hans hus i den irakiske by Baqouba nordøst for hovedstaden Bagdad.

Zarqawis død fik en glædelig modtagelse verden over.

 

Abu Musab al Zarqawi

dræbt i 2006.

 

(Læs mere om Zarqawi Tryk her)

 

 

                                                                                                     

 21. juni 2006. ”¦ Norge: Det norske uddannelsesdirektorat, har forbudt unge kvindelige muslimske elever i Oslo Kommunes skoler, at bære den såkaldte niqab (hovedbeklædning, der dækker hele ansigtet).

Forbuddet ventes at sprede sig til flere skoler i andre norske kommuner.

 

 

 

 

 29. juni 2006... Holland: Efter det kom frem, at den somaliskfødte hollænder Ayaan Hirsi Ali, løj om sit statsborgerskab, som Holland gav hende i 1997, trak Hirsi Ali sig fra sit sæde i Parlamentet for partiet VVD. (28 mandater)

Partifællen, den hollandske integrationsminister Rita Verdonk, vendte 180 grader i sagen, og fandt så frem til, at Hirsi Ali kunne beholde sit hollandske statsborgerskab, fordi det ifølge somaliske regler er det tilladt, at bruge sin bedstefars navn, som Hirsi Ali gjorde i dette tilfælde. Men så mistede det lille parti D66 (6 mandater) tilliden til integrationsministeren, og den hollandske Premierminister Jan Peter Balkenende fra Kristendemokraterne opløste så regeringen, og vil udskrive nyvalg.

(Læs beretningen om Ayaan Hirsi Ali Tryk her)

 

Ayaan Hirsi Ali

 

 

 12. september 2006”¦ Tyskland: Under et besøg i Tyskland, nærmere betegnet Universitetet i Regensburg, holdte Pave Benedikt XVI (1”¦)en forelæsning under emnet ”Tro, fornuft, minder og refleksioner”.

 

Under forelæsningen gengav Paven et citat fra en byzantinsk kejser manuel d. 2. Citatet er fra 1391 og lød ”Vis mig dog, hvad Muhammed har bragt af nyt, og du vil kunne finde dårlige uhumane ting, så som han har foreskrevet, at den tro han prædikede skulle udbredes med sværdet”.

 

Udtalelsen blev straks fordømt af Pakistans Parlament, samt en minister fra Kuwait opfordrede regeringen i Kuwait til, at forbyde at bygge flere kirker i landet.

Også i Indien, Egypten og Tyrkiet skabte udtalelsen vrede.

 

Pave Benedikt 16                          

Født 1927 i München i Tyskland.

Ærkebiskop i München og Frising fra 1977

Pave fra april 2005

Nummer 265 i paverækken.

 

 

 

 

 16. september 2006:”¦ Egypten: Det muslimske Broderskab, mener Pave Benedikts personligt, skal undskylde de udtalelser han kom med den 12. september 2006 i Tyskland.

 

 

 

 16. september 2006: ”¦ Tyrkiet: Tyrkiets Ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan mente, at Pavens udtalelser var grimme og uheldige.

 

 

 16. september 2006:”¦ Vertikanet: Pave Benedikte den 16. beklagede sine udtalelser den 12. september 2006, og beklagede ligeledes, hvis de blev opfattet krænkende.

 

 

 

 

 17. september 2006”¦ Valg i Sverige: Efter en tilbagegang for Socialdemokratiet, skifter Sverige til en borgerlig regering.

Kun afbrudt fra 1990 til 1993, har Socialdemokratiet siddet uafbrudt på regeringsmagten i Sverige fra 1982.

Socialdemokratiet gik 14 mandater tilbage (fra 144 til 130), mens Moderaterne (Konservative) fra den borgerlige lejr gik hele 40 mandater frem (fra 57 til 97).

Folkpartiet, der svarer til De Radikale i Danmark, der er med i den borgerlige lejr, gik tilbage med hele 20 mandater (fra 48 til 28) i det 349 personers store Rigsdag.

Sverigesdemokraterne (det svarer til Dansk Folkeparti), der dog ikke var eller blev repræsenteret i Rigsdagen, havde en kraftig fremgang i de svenske kommuner.

Meningsmålinger i Sverige siger, at op til 50 % af den svenske befolkning er skeptisk mod det store antal af indvandrere, som Sverige har i landet. 

 (Læs iøvrigt om Sverige Tryk her)

 

 

 

 

 26. september 2006”¦Tyskland: Af frygt for muslimsk hævn, tager Deutsche Oper sin opera ”Idomeneco” af plakaten.

Operastykket, som er fra 1781, og skrevet af Wolfgang Amadeus Mozart, har i en genopførelse af stykket valgt, at i slutscenen skal både Buddha, Jesus, Profeten Muhammed samt havguden Neptun, have hugget hovedet af.

Denne scene er UDEN problemer blevet gennemført ved forestillinger i både 2003 og 2004, men efter Muhammedkrisen i Danmark, blev operaledelsen enige om, at tage den af plakaten.

Tyske politikere fra både højre og venstrefløjene var rystede over, at operaen tager stykket af plakaten, da de mener, at kunstfriheden er blevet indskrænket.

 

 

 

 1. oktober 2006... Valg i Østrig: Valget i Østrig, bød på en tilbagegang for partiet OVP (Konservative), der gik fra 79 mandater til 66.

SPD (Socialdemokratiet) tabte 1 enkelt mandat og fik 68.

Frihedspartiet fik en spinkel fremgang fra 18 til 21 mandater og 11,2 % af stemmerne.

Jorg Haiders parti BZO stillede op for første gang og fik 4,2 % af stemmerne, og opnåede derved 8 mandater.

Partiet de Grønne fik ligeledes en lille fremgang og gik fra 17 til 20 mandater.

Regeringen blev som så mange gange før i Østrig en koalitionsregering bestående af OVP og SPD.

 

 

 

 8. oktober 2006”¦Sverige: Efter valget i Sverige, blev den første kvinde med indvandrerbaggrund valgt til minister.

Det var den 37 årige Nyamko Sabuni fra Folkepartiet, der blev minister for integration.

Nyamko Sabuni kommer fra Burundi.

 

(Læs også om Sverige Tryk her)

 

 

Burundi

Afrika

Befolkning 5,8 mio.

Kristendom 67 %

Islam             1 %

Oprindelige religioner 32 %

 

 

 5. november 2006”¦ Irak: Iraks tidligere præsident Saddam Hussein idømmes dødsstraf ved en særdomstol i Bagdad.

Saddam Hussein blev dømt, for at i 1982 have beordret henrettelse på 148 mennesker i byen Dujail, efter 19 mænd havde forsøgt at skyde præsidenten, da hans konvoj kørte gennem byen.

Dommen lød på hængning af Saddam Hussein.

 

(Læs også beretningen Saddam Hussein og Irak Tryk her)

 

 

 

 8. november 2006...USA: Kongressen får ved midtvejsvalget, for første gang et medlem med muslimsk baggrund. Det er den 43 årige demokrat Keith Ellison, der er advokat, og stillede op i staten Minnesota.

 

Keith Ellison. Første medlem med

muslimsk baggrund i Kongressen

i USA.

 

 

 22. november 2006”¦Valg i Holland: Ved valget i Holland blev sejrsherren Socialistisk Parti (svarer til SF), der gik fra 9 til hele 25 mandater, hvorimod Socialdemokratiet tabte 11 mandater (fra 42 til 33).

Regeringspartiet VVD tabte 6 mandater og fik derved 22 i det nye parlament.

Listen Pim Fortuyn tabte alle 8 mandater, som de havde i forvejen, men så fik det nystiftede indvandrerkritiske Parti Group Wilders 9 mandater.

Resultatet blev, at VVD fortsatte samarbejdet med Kristendemokraterne (fra 44 til 41) med tilsammen 63 mandater, i en mindretalsregering.

Partiet D66 gik fra 6 til 3 mandater, samt CU (Kristen-Konservetive) gik fra 3 til 6 mandater.

Holland har 150 i Parlamentet.

 

 

 

 28. november 2006”¦Vatikanet: På trods af de vrede muslimske protester i september 2006 mod paven, besluttede Pave Benedikt alligevel, at foretage et officielt besøg i Tyrkiet.

 

 

 

 4. december 2006 ”¦ Danmark: Filmen ”Den Hemmelige Krig” lavet af Christoffer Guldbrandsen har biografpremiere.

Filmen handler om hvorvidt de danske specialenheder i Afghanistan tog krigsfanger eller ej.

 

 

Christoffer Guldbrandsen.

Født 1971.

Uddannet journalist ved Danmarks Journalisthøjskole samt ved London City University.

Lavede bla. filmen ”Fogh bag Facaden”, der kom i 2003.

 

 

 7. december 2006”¦Danmark: Filmen ”Den Hemmelige Krig” vises på DR2.

 

 

 30. december 2006”¦Irak: Efter en tur omkring den irakiske appeldomstol, hvilket ikke hjalp, blev Iraks tidligere Præsident Saddam Hussein, kl. 3.57 (kl. 6.00) lokal tid hængt.

Dommen, der blev afsagt den 5. november 2006, blev altså fuldført.

 

 

 31. december 2006”¦Irak: Soldat nr. 3.000 fra den amerikanske hær blev dræbt, siden USA's invasion af Irak i marts 2003.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2007

 

 

 13. januar 2007”¦Danmark: Socialdemokratiets Karen Jespersen melder sig ud af partiet, fordi hun ikke mener, at partiet kan føre en stram udlændingepolitik, som partiet ellers har lovet at gøre, hvis de kommer til magten efter næste valg.

Karen Jespersen sagde: ”De siger, at de stort set støtter regeringens udlændingepolitik, men kendsgerningen er jo, at de har stemt imod stort set alle de konkrete forslag, som den politik består af. Jeg frygter, at de vil føre en politik, der vil føre til en øget indvandring”.

 

 

 17. januar 2007... USA: Præsident George Bush bebuder, at han vil sende 21.000 flere amerikanske soldater til Irak.

 

George Bush ønskede, at sende yderligere

21.000 soldater til Irak i 2007.

 

 

 

 1. februar 2007”¦Danmark: Karen Jespersen offentliggør, hun nu er med i partiet Venstre.

 

 

 

 15. februar 2007”¦Spanien: Retssagen mod 29 tiltalte i forbindelse med terrorangrebet den 11. marts 2004, indledtes i Madrid.

20 af de 29 er marokkanske indvandrere, mens resten er spanske statsborgere.

4 hvoraf 1 var blandt de 7, der sprængte sig selv i luften under en politirazzia få uger efter terrorangrebet, er udpeget som de ideologiske bagmænd - mens resten anklages for en række forhold, der rækker fra medlemskab af en terrorgruppe, til tyveri af dynamit.

Retssagen forventes at slutte i Oktober 2007.      

 

 

 21. februar 2007... Danmark: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har besluttet, at trække de danske soldater hjem fra Irak fra august 2007.

Grunden er, at arbejdet i det sydlige Irak, nu er så langt, at irakerne selv kan overtage en større del af opgaverne.

 

 (Læs også Saddam Hussein og Irak Tryk her)

 

 

                                          

Danske soldater i Irak trækkes hjem i

august 2007.

 

 

 22. april 2007”¦ Frankrig: Efter første runde af det franske præsidentvalg, fik lederen at Front National Jean Marie Le Pen 11,5 % af stemmerne, og gik derved ikke i anden runde, som tilfældet var i 2002.

De to, der gik til anden runde var Nicolas Sarkozo fra den borgerlige lejr, og Segolene Royal fra den socialistiske, der henholdsvis fik 30 og 26 % af stemmerne.

 

 

 7. maj 2007... Danmark: Den radikale stemmesluger ved sidste valg Naser Khader, melder sig ud af de Radikale, og stifter sammen med partifællen Anders Salomundsen og den tidligere Konservative Gitte Seeberg, partiet ”Ny Alliance”.

Et af ny Alliances politiske hovedpunkter er ”At minimere Dansk Folkepartis indflydelse”.

Som Gitte Seeberg udtrykte på pressemødet, de derefter ret berømte ord: ”Nok er nok”.

 

                                                                 

Gitte Seeberg, Naser Khader, og Anders Salomundsen

 stiftede i 2007 partiet ”Ny Alliance”, bla. for at minimere

Dansk Folkepartis indflydelse.

 

(Læs mere om Ny Alliance Tryk her)

 

 25. maj 2007”¦USA: Næsten seks år efter terrorangrebet på World Trade Center i New York, er forsikringsselskaberne klar til at betale erstatning.

Striden bundede i, at forsikringsselskaberne mente, at de først skulle udbetale erstatningen, når det nye World Trade center blev taget i brug i 2011.

Men en forbundsdomstol fastslog i 2004, at erstatningen skulle betales før byggeriet startede, og samtidig fik forsikringsselskaberne ansvaret for, at genopbygningen blev forsinket i årevis.

Syv store forsikringsselskaber har accepteret at betale 2 MIA. dollars, samt 17 andre selskaber har tidligere indvilliget at betale 2,55 MIA. dollars, så beløbet bliver i alt 4,55 MIA dollars.

 

Blandt de store selskaber, der i første omgang nægtede at betale, var bla. Alliance, Travelers, Zürich og Swiss Re.

 

 

 19. juni 2007... Storbritannien: 18 år efter den indiskfødte forfatter Salman Rusdie udgav bogen ”De sataniske vers” og har opholdt sig i Storbritannien, blev han af den engelske dronning Elizabeth slået til ridder for sin litterære indsats.

”Adlingen” af Salman Rushdie fik mange muslimer verden over til at protestere, og viceformanden i det iranske parlament Muhammad Raza Bahonar sagde: ”Salman Rushdie er en hadet person. Det er der intet der kan lave om på, og det er en meget uklog beslutning af den britiske dronning at adle ham”.   

 

 

 

 24. juni 2007”¦ Irak: Saddam Husseins fætter Ali Hassan al- Majid, bedre kendt som ”Kemiske Ali”, blev fundet skyldig i folkemord og forbrydelser mod menneskeheden ved en domstol i Bagdad, og dømt til døden.

”Kemiske Ali” blev dømt for i 1988, at have givet ordre til at bruge giftgasser mod tusindvis af kurdere i det nordlige Irak i 1988.

Ved samme lejlighed blev Iraks tidligere forsvarsminister Hashil Ahmad al- Tai, samt en af Saddams hærchefer også dømt til døden.

 

 (Læs beretningen om Saddam Hussein Tryk her)

 

 

 

 29. juni 2007”¦ Storbritannien: To bomber blev i London opdaget i tide, inden de ville sprænge.

De 2 bomber lå i to mercedesbiler, der var parkeret i den meste centrale del af London, der natten igennem summer af liv.

Den første bombe blev afsløret ved et tilfælde, idet en ambulance skulle hente en patient på et diskotek i bydelen, og der holdt en Mercedes parkeret, hvoraf det røg og dampede fra.

Den anden Mercedes holdt ligeledes ulovligt parkeret, og efterfølgende fik man bilerne slæbt til en garage nær Hylde Park, hvor personalet undrede sig over, at bilerne stank af benzin, og derved fandt man bomberne.

Politiet og ledelsen af Scotland Yard mente, at der var tale om et planlagt Al-Qáeda relateret angreb.

 

 

 

 30. juni 2007”¦Skotland: Kun nogle tykke betonpiller forhindrede, at lufthavnsterminalen i Glasgow blev omdannet til et flammehav.

En firhjulstrækker af mærket Jeep Chrokee Landrover, blev kørt direkte mod passagerindgangen i lufthavnsbygningen og brød i brand.

Den store menneskemængde, der opholdt sig i lufthavnsbygningen, kom dog ikke til skade.

Politiet anholdt lige efter to mænd, der KAN have realiationer til Al - Qaeda.

 

Lufthavnsterminalen i Glasgow blev i

2007 ramt af terror. 

 

 

 17. august 2007”¦ Indonesien: 6 islamistiske fanger, der stod bag terrorangrebet i 2002 på ferieøen Bali, hvor 202 døde, heriblandt 3 danskere, fik på grund af Indonesiens uafhændingsdag nedsat straffen med 5 måneder, hvilket fik den del af de dræbtes familier til at protestere.

Det er IKKE første gang i Indonesien, at man benåder islamister og terrorister, det er tværtimod reglen, at islams ”helte” behandles på denne måde.

De 6 tilhører terrorgruppen Jemaah Islamiyah, som er en gren af Al Qaeda.

 

 

 19. august 2007”¦ Sverige: Tegneren Lars Vilks lod en tegning i avisen af Profeten Muhammed med hundekrop offentliggøre i avisen Nerikes Allehanda.

Offentliggørelsen af tegningen gjorde først svenske muslimer rasende, og senere blev svenske flag brændt af i Pakistan.

 (Læs om Sverige Tryk her)

 

 

 

 19. september 2007”¦ Danmark: Det lykkedes for en flok 2. generationsindvandrere i den nordsjællandske by Kokkedal med trusler og tilråb på bla. arabisk, at sabotere et planlagt møde med Ny Alliances formand Naser Khader.

Foredraget skulle bla. have handlet om demokrati, men blev altså aflyst inden det begyndte, da Naser Khaders ”livvagter” fra PET vurderede, at der ingen anden udvej var, end at få ham væk fra stedet.

 

(Læs mere om Naser Khader Tryk her)

 

 3. november 2007...Spanien: 10 af de ialt 21 dømte terrorister, der stod for terrorangrebet 11. marts 2004 i Madrid, går i sultestjerke, da de mener deres fængselsdomme er for lange. 2 af dem blev hver idomt 40.000 års fængsel, men efter spanske regler kan en arrestant "kun" sidde max. 40 år.

 

 

 

 13. november 2007”¦ Valg i Danmark: Valget i Danmark blev en gyser. Det nyopstillede parti Ny Alliance kom i folketinget med 5 mandater, og var tæt på at få indflydelse, men den borgerlige blok med Venstre(der dog gik 5 mandater tilbage), Konservative (der forblev på samme antal mandater som sidste valg, 18), og Dansk Folkeparti (der gik 1 mandat frem, og har 25) fik lige akkurat de 90 mandater der skulle til, dog med hjælp af et nordatlandisk mandat.

Partiet S.F. fik et flot valg med en mandatfremgang fra 11 til 23.

Socialdemokratiet derimod fik sit dårligste valg siden 1906, og opnåedede 45 mandater.

 

 

 13. november 2007 ... Danmark: Den århusanske tolk, socialdemokraten Huseian Arac, opnåede ikke genvalg til folketinget.

Men Socialdemokraterne fik dog et medlem med indvandrerbaggrund, Yildiz Akdogan, som har tyrkisk baggrund.

S.F. fik også et medlem mere, foruden den pakistanskfødte Kamal Qureshi, fik Ozlem Cekic fra Bosnien Hercegovina sæde i folketinget.

 Ny Alliances formand Naser Khader fik som ventet også genvalg, til sin 3. periode i folketinget.

 

 

 

 22. november 2007 ”¦ Danmark: Efter Rikke Hvilshøjs eget ønske, om at forlade posten som integrationsminister, overtages hendes plads af den 64 årige Birthe Rønn Hornbech.

 

 

Birthe Rønn Hornbech

Venstre

Født 1943

Cand. Jur.. Kbhs Universitet 1971

Lærer på Politiskolen 1978-84 1988-90

Politifuldmægtig hos Rigspolitichefen 1976-1981

Folketingsmedlem 1984-87 og fra 1990-

Integrations og Kirkeminister fra 2007-

 

 

 29. december 2007 Pakistan: Den pakistanske politiker Benazir Bhutto myrdes.

Benazir Bhutto var i skarp opposition til den siddende præsident Musharraf, og efter planen skulle Pakistan have haft valg først i januar 2008.

Benazir Bhutto var i øvrigt den første kvindelige leder af et muslimsk land.

Fra 1988-1990, og igen fra 1993-1996, var hun premierminister i Pakistan.

 

Benazir Bhutto myrdet

ganske kort tid før et valg.

 

 

2008

 

 29. januar 2008: Danmark: Kun 9 måneder efter at have været med til stiftelsen, melder Ny Alliances Gitte Seeberg sig ud af partiet, og vil fungere som løsgænger.

 

                                                                                       

 Gitte Seeberg forlod Ny Alliance

 

(Læs mere om Ny Alliance Tryk Her) 

 

 5. februar 2008 : Danmark: Kun en uge efter Gitte Seebergs exit, trækker den anden af partiets folketingsmedlemmer sig fra partiet.

Denne gang drejede det sig om Malou Aamund, der meldte sig ind i Venstre.

Efter denne udmelding var Ny Alliance nede på 3 medlemmer i folketinget.

 

 

En uge efter var det Malou Aamunds

tur til at forlade Ny Alliance

 

(Læs mere om Ny Alliance Tryk her)

 

 

 12. februar 2008: Danmark: PET afslører at tre ekstreme muslimer, bosiddende i Århusforstaden Gjellerup, havde planer om at slå en af Jyllands-postens tegnere ihjel.

Det var tegneren Kurt Westergård, der tilbage i 2005 tegnede Profeten Muhammed med en turban på hovedet med en bombe i.

 

 

 13. februar 2008: Danmark: Mange af de landsdækkende aviser genoptrykker de 12 Muhammedtegningere i 2005 i sympati med ytringsfriheden i Danmark.

 

(Læs Muhammedsagen dag for dag Tryk her)

 

 

Flere aviser genoptrykte tegningerne fra 2005.

 

 

 19. februar 2008: Danmark: SFs formand Villy Søvndal, opfordrer ekstreme muslimer, såsom Hizb ut-Tahrir, at ”Skrubbe ad helvede til”, hvis de ikke kan indordne sig efter de danske demokratiske værdier og regler.

 

(Læs Citatlobbyen Tryk her

og beretningen om Hizb ut Tahrir Tryk her) 

 

                                                                                                 

 Villy Søvndal til Hizb ut Tahrir "Skrub af helvede til"

 

 

 24. marts 2008: USA: Antallet af dræbte amerikanske soldater i IRAK nåede dags dato op på 4.000.

 

 

 28. marts 2008: Holland: Den islamkritiske kortfilm på ca. 15 minutter ”Fitna” udkommer.

Det er den hollandske højrepolitiker Gert Wilders, der har produceret filmen.

Den hollandske regering, prøvede at få filmen stoppet, men det lykkedes ikke.

Ayaan Hirsi Ali kritiserede den Hollandske regering og sagde ”Den hollandske regering opfører sig, som om den mener, at alle muslimer er vilde dyr og ude af kontrol”.

 

Reaktionerne i Danmark var, at mens Danmarks Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kaldte filmen ”En unødig provokation”, så udtrykte Udenrigsminister Per Stig Møller (K) den, som ”Skadelig for Danmark”.

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgård mente, at filmen burde give anledning til eftertanke og selvransagelse for muslimer.

 

Reaktionerne på filmen, fra muslimer bosat i Europa, var ret afdæmpet.

                                                                                                         

 

 

 29. marts 2008: Holland: Kortfilmen ”Fitna”, som udkom 28 marts 2008, blev fjernet fra internatfirmaet Liveleak efter trusler mod firmaets personale.

Firmaet sagde i den forbindelse ”Det er en trist dag for ytringsfriheden”.

 

 

 

 8. april 2008: Danmark: Folketingets præsidium besluttede, at det nu er lovligt, at bære tørklæder på folketingets talerstol.

Skønt Dansk Folkepartis Søren Espersen, som er med i præsidiet, beklagede flertallets holdning til spørgsmålet, lovede han at følge flertallets holdning.  

 (Læs i øvrigt om Tørklæderne Tryk her)

 

 

 24. juni 2008: Danmark: Partiet Ny Alliance ekskluderer folketingsmedlemmet Jørgen Poulsen, for bla. have sammenlignet Dansk Folkeparti med nazisterne.

Jørgen Poulsen blev dog kun ekskluderet fra partiets folketingsgruppe, og er i skrivende stund stadig medlem af partiet.

Partiet har dags dato 2 medlemmer i folketinget, Naser Khader, og Anders Salmuesen.

 

(Læs mere om Ny Alliance Tryk her)

 

 

 26. juni 2008: Norge: Ifølge flere meningsmålinger i Norge står det norske Fremskridtsparti til en rekord vælgertilslutning.

Hele 31 % af nordmændene ville sætte kryds ved partiet.

I Norge er pt. 9 % af befolkningen indvandrere.

 

 

 25. juli 2008: Danmark: Den såkaldte ”Metockdom” om Danmarks Familiesammenføringsregler kom.

Den gav mere begrænset krav til indvandringen til Danmark.

 

 

 

  20.august 2008: USA: Efter bla. den danske Muhammedsag, beslutter det amerikanske forlag Random House, at udgive bogen "The Jewel of Madina". En bog der omhandlede Profeten Muhammeds barnehustru Aisha.

 

 

 

 17. september 2008: Yemen: Millitante islamister angreb den amerikanske ambassade i hovedstaden Sanaa i Yemen.

16 blev dræbt, seks yemenitiske soldater, fire civile og seks angribere.

Ifølge yemenitiske sikkerhedskilder var der mindst to bilbomber, der eksploderede, hvorefter det i ca. 10 minutter kom til heftige skudvekslinger mellem vagter og terrorister.

 

 

 

 28. september 2008: Valg i Østrig: Valget i Østrig blev en stor sejr for højrepartierne Frihedspartietr og BZO.

De to partier gik hver 14 mandater frem, til henholdsvis 35 og 21 pladser ud af de 183 pladser i nationalrådet.

De to store partier Socialdemokraterne og Konservative gik henholdsvis 10 og 16 mandater tilbage, så de efter valget blev tildelt 58 og 50 pladser.

Partiet De Grønne gik 2 mandater tilbage til 19.

 

 

 

 26. november 2008: Indien: I et terrorangreb hele 9 steder i hovedstaden Mumbai blev 183 mennesker dræbt, samt et ukendt antal mennesker såret.

Angrebene fandt sted mod hoteller der havde vesterlændinge boende, særligt amerikanere og briter.

Ansvaret for angrebene har den ukendte islamistiske gruppe Deccan Mujahideen, der dog skulle høre under Al Qaeda taget ansvaret for.

Den britiske udenrigsminister udtalte efter angrebet: ”Dagens angreb i Mumba, som har kostet mange uskyldige liv, minder os endnu engang om den trussel fra voldelige ekstramister, som vi står over for”

 

 

Angreb i Mumbai i 2008

 

 

 16. december 2008: Frankrig: Fem stænger dynamit var lagt på herretoilettet i stormagasinet Printmps Haussmann i Paris.

Bag truslen stod den mystiske Afghanske Revolutionsnære Front (FRA), der forlangte at Frankrig trak sine godt 1500 soldater ud af Afghanistan.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2009

 20. januar 2009: USA: Efter en valgsejr i November 2008, blev demokraten Barack Obama valgt til USAs 44 præsident.

Barack Obama USAs 44 præsident.

 

 5. Januar 2009: Danmark: Ca. 1½ år efter stiftelsen af Ny Alliance, forlader endnu en af stifterne partiet. Naser Khader bliver løsgænger i folketinget.

 (Mere om Naser Khader og Ny Alliance)

 4. februar 2009: Norge: Politidirektoratet i Norge, foreslår at kvindelige muslimske betjente skulle kunne bruge det muslimske tørklæde hijab i tjensten.

 

 6. februar 2009: Pakistan: Pakiatanske kamphelikoptere dræbte 52 militante islamister under et angreb syd for Khyber-passet, i det nordlige Pakistan ved grænsen til Afghanistan. "52 millitante blev dræbt, og et enormt ammunitionslager blev ødelagt" Det er i det mægtige Khyber-pas, at Osama Bin Laden menes at opholde sig.

                                                                                                               I Khyber-passet blev 52 millitante muslimer dræbt.

 

 13. februar 2009: Storbritannien: Da den hollandske politiker Gert Wilders var inviteret i den engelske overhus, for at vise sin kortfilm "Fitna", blev han af et flertal i den britiske regering nægtet indrejse i landet. Storbritanniens begrumdelse var, efter terrorloven af 2000,  giver myndighederne ret til at gribe ind overfor personer, hvis tilstedeværelse kan føre til voldlige optøjer og offentlig uorden.  Hollands regering, kritiserede i skarpe vendinger den britiske regerings beslutning, iøvrigt sammen med flere britiske oppossionspolitikere, der også mente det var en fejl at nægte Gert Wilders indrejse i landet.

Gert Wilders mente "At de britiske ministre er den største flok kujoner i Europa, det er let at invitere folk man er enige med, men lytte til modstandere er mere vanskeligt. Det er det man skal måles på"

Gert Wilders nægtet indrejse i Storbritannien for, at vise sin film "Fitna", Han var endda inviteret af det britiske parlament.  

                                                                                  

 21. februar 2009: Norge: Efter godt en måneds debat, skrinlægger den norske justitsminister Knud Storberget (S) planerne om at kvindelige muslimske politibetjente kan iføre sig tørklæder i tjenesten.

 

 15. marts 2009: Danmark: Løsgænger Naser Khader melder sig ind hos De Konservative.

(Læs mere om Naser Khader Tryk Her)

 

 27. marts 2009: Filippinerne: 20 militante muslimer, samt syv soldater fra den filippinske hær, blev dræbt efter kampe mellem den islamistiske gruppe Moro Islamic Liberation Front og myndighederne. Den islamistiske gruppe har siden 1978 kæmpet for en selvstændig muslimsk stat i den sydlige del af det hovedsaglige katolske land.
(Filippinerne består af 87,9 mio. indbyggere: 83 % katolikker, 8 % protestanter, 5 % muslimer, 3 % buddister og 1 %
uafhæninge filippinske kirke)

  

 5. april 2009: Danmark: Efter statsminister Anders Fogh Rasmussen fik jobbet som Natos generalsekretær, hedder Danmarks nye statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen overtager statsministerposten efter Anders Fogh Rasmussen i 2009.

 22. april 2009: Danmark: Ifølge kommunalforsker på Syddansk Universitet Ulrik Kjær skrives der danmarkshistorie, da det er første gang en muslimsk kvinde med tørklæde gør sin entre i en demokratisk forsamling. Det er Enhedslistens Asmaa Abdol Hamid, der som suppleant i Odense byråd debuterede som folkevalgt politiker.

 

 15. maj 2009: Danmark: Efter 282 afviste irakiske asylansøgere, fik besked på at rejse hjem til Irak, fordi Danmark havde fået en "hjemsendelsesaftale" i stand, ganske som Sverige fik i februar 2008, besatte flere irakere fra Center Sandholm Vor Frue Kirke i København.

"Jeg har sat otte år i et asylcenter, jeg kan godt tilbringe otte år i en kirke" sagde en af de afviste asylansøgere.

Formålet med aktionen er den samme som i 1992, hvor 321 afviste palæstinensere havde forskanset sig i Blågårds kirke på Nørrebro. De fik derefter lov til at blive i Danmark via en "særlov"

Vor Frue Kirke i København blev besat af en gruppe afviste asylansøgere i maj 2009

 

 17. maj 2009: Danmark: De afviste asylansøgere, der forskandsde sig i Vor Frue kirke, d. 15. maj, flyttede til Brorsons kirke på Nørrebro.

 

 

Brorsons Kirke på Nørrebro

 

17. maj 2009: Kuwait: Før første gang i historien, blev der valgt kvinder ind i Kuwaits parlament. Ud af de 50 medlemmer, blev valgt hele 4 kvinder.

De fire kvinder er alle uddannet i USA, og har doktorgrad i politisk videnskab.

 

 31. maj 2009: Niger: Al Qaeda myrder briten Edwen Dyer, der blev taget som gidsel i Niger i januar 2009. Al Qaeda havde forgæves forsøgt, at få den fængslede muslimsk præst Abu Qatada i Storbritannien løsladt.  Abu Qatada blev tidligere regnet som Al-Qaeda-leder Osama Bin Ladens højre hånd i Europa.

 

 7. JUNI 2009: EU VALG: Ved EU valget fordoblede Dansk Folkeparti sit ene mandat til to. 28 årige Morten Messerschmidt fik ca. 284.000 personlige stemmer, iøvrigt det næststørste stemmetal i EUvalgenes historie siden 1979. Den anden der skal repræsentere Dansk Folkeparti i Europa-Parlamentet, er den 62 årige Anne Rostbach Andersen.

Morten Messerschmidt fik ca. 284.000 stemmer til EU valget. 

 14. juni 2009: Iran: Ved præsidentvalget i Iran blev den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad genvalgt med 63 % af stemmerne. Valget resulterede i kæmpe demonstrationer og voldsomme sammenstød mellem politi og borgere i Teherans gader, fordi mange i befolkningen mente der var tale om valgfusk. urolighederne menes at være de største i Iran de sidste 10 år.

(Læs mere om Iran Tryk her)

 

 6.juli 2009: Kina: Mindst 156 mennesker blev dræbt, og over 800 såret under voldsomme gadekampe i Kinas Xinjiang-provins. Demonstranterne satte ild til over 260 køretøjer, og lavede hærværk på over 200 bygninger. Uroen var et udslag af etniske spændinger mellem det kinesiske styre og muslimske uighurer. Kina beskyldte muslimske separatister i eksil for at have planlagt volden. Uighurerne klagede over sociale og økonomiske skel mellem dem og kineserne, samt en indskrænkende religionspolitik. 

 

 23. juli 2009: Irland: I Irland indførte man et brud på ytringsfriheden, ved at vedtage en lov der gjorde det forbudt at kritisere forskellige religioner. Det betyder at f.eks foredragsholdere, journalister, forlag, og alle andre der ytrer sig offentligt kan findes skyldig i blasfemi, hvis de siger eller skriver noget, som vil blive opfattet som fornærmende eller krænkende, overfor mennesker der følger en bestemt religion. Eksempler på krænkelser kan f.eks. være forfatteren Salman Rushdies bog "De satanske vers", eller den danske Muhammedsag. I Irland kan man nu få bøder på op til 190.000 kr. for at overtræde blasfermiloven.                                                                                                                                                                                                            

 13. august 2009: Danmark: Efter at 60 afviste asylansøgere siden maj 2009, havde besat Bronsons kirke på Nørrebro i København, ryddede politiet i nattens mulm og mørke kirken. Rydningen skete under store protester og tilråb af demonstrantere. Nogle af tilråbene lød: "Asyl til alle i Danmark"

 

 18. august 2009: Danmark: Den Konservative Naser Khader, kom med et lovforslag, som skulle gøre det ulovligt, at bære burka på offentlige steder i Danmark. "Vi kan simpelthen ikke acceptere, at nogle af vores medborgere går med ansigtet tildækket" begrundede Khader sit forslag. Forslaget fik en lidt blandet modtagelse, idet bla. konservative ungdom, sagde det var bemærkelsesværdigt, at Khader talte om undertrykkelse af muslimske kvinder i denne sag, når han selv vil undertrykke hele den danske befolkning, ved at blande sig i hvad folk har på.

(Læs mere om tørklæder Tryk her) 

Naser Khader: Burkaer Nej tak.

(Læs mere om Naser Khader Tryk Her)

 2. september 2009: Danmark: 22 af de 282 afviste irakiske asylansøgere, blev med et stort presse og politiopbud, eskoteret ud af Danmark, fra Odense lufthavn.

 

 3. september 2009: Iran: Den første kvindelige minister udnævnes i Den Islamiske Republiks 30 årige historie. Det er den 50 årige konservative Marzien Vahid-Dastjerdi, der blev sundhedsminister i den nyudnævnte regering.

(Læs mere om ministeren i Iran-beretningen. Tryk her)

 

 11. september 2009: Belgien: Omkring 700 belgiske skoler indfører øjeblikkeligt et forbud mod religiøse symboler, herunder det muslimske tørklæde.

 

 14. september 2009: Valg i Norge: Ved Stortingsvalget i Norge, blev det til en fornyet periode med Arbejderpartiet/Socialistisk Venstreparti og Centerpartiet. Regeringspartierne gik samlet 1 mandat tilbage. Arbejderpartiet gik 3 mandater frem (64), mens Socialistisk Venstreparti gik 4 tilbage (11), mens Centerpartiet forblev på sine 15 mandater. Fremskridtspartiet med Siv Jensen i spidsen gik 3 mandater frem til 41, mens Høyre gik hele 7 mandater frem (30). 

 

 28. september 2009: Tyskland: Den 176 udgave af den årlige oktoberfest, hvor iøvrigt, næsten 6 millioner mennesker ugen igennem deltager, fik en noget skarpere bevogtning af det tyske politi end normalt. Årsagen var, at der var kommet trusler fra Al-Qaedagrupper i Tyskland, gennem en video, hvor der var optaget fra netop oktoberfesten. Rysterne lød på "At der ville ske noget, såfremt Tyskland ikke trak deres militære tropper hjem fra Afghanistan".

Tysk politi lavede en skarpere bevogtning, ved oktoberfesten efter trusler fra Al-Quida.

 

 10. Oktober 2009: Italien: Det stærkt højreorienterede regeringsparti Liga Nord, ønsker at forbyde burkaer i Italien. Liga Nord mener, at partiets forslag skyldes bekymring for sikkerheden, og lovskærpelsen vil så fremt i fald gøre religiøs beklædning med tildækket ansigt ulovligt. 

 

 20. oktober 2009: Malaysia... En planlagt koncert med Beyonce i hovedstaden Kuala Lumpur i Malaysia, blev aflyst af landets islamister. Man havde aftalt med hende, at hun skulle klæde sig "tækkeligt", og holde igen med at vise bar hud - men det havde efter alt at dømme ikke stillet landets religiøse vogtere tilfredse.

Koncerten med Boyonce blev aflyst i Malaysia: Islamisterne var bange for hun viste for meget bar hud...

 

 /    27. oktober 2009 USA:  I et tæt samarbejde mellem FBI og PET, lykkedes det at anholde 2 formodede terrorister på henholdsvis 49 og 48 år i Chicago i USA. Terroristerne sigtes for at planlægge terrorangreb i Danmark mod danske interesser, bla. mod Morgenavisen Jyllands-Postens redaktioner i både København og i Viby ved Århus. Man havde observeret de to bladhuse, og ensige været på besøg i dem begge i januar 2009. Desuden blev der fundet matriale med observationer med både Kongens Nytorv, samt Københavns Hovedbanegård, hos de sigtede. Terrorplanerne er stadig hævn for de 12 muhammedtegninger Jyllands-Postens tegnere tegnede i 2005.

 

 12. november 2009: Tyskland:  I den tyske filminstruktør Roland Emmerichs katastrofefilm der hedder "2012" og handler om at verden går under i 2012 havde han, og hans medinstruktør Harald Kloster planlagt, at smadre mange helligdomme i verden, bla. knuse symboler i Peterskirken i Rom, Kristusfiguren i Rio de Janeiro, og Sixtinske kapel, osv. og altså også Kabaen i Mekka. Det med Kabanen, gik de to instruktører fra igen, da de frygtede en fatwa, der kunne hænge over deres hoveder resten af livet. Ganske som forfatteren Salman Rushdie fik det for hans kritiske bog "De satanske vers", og man skelnede også til drabet i lland i 2004 på Theo Van Gogh.

 

 29. november 2009: Schweiz: Ved en folkeafstemning beslutter et flertal på 57,4 % af schweizerne, at forbyde flere minareter i landet. Schweiz har pt. fire moskeer med minerater, som givetvis får lov at blive liggende. Men fremtidige moskebyggerier i landet bliver altså uden minerater. 

 

 /  25. december 2009: Holland/USA: På flyruten mellem Amsterdam og Detroit med Northwest Airlines Flight 253 var 288 flypassagere vidne til, at den 23 årige nigerianer Abdul Abdulmutallab pludselig rejste sig fra sin plads, og prøvede at sætte ild til noget pulver. En 32 årige hollandsk medpassager, der sad en 3-4 rækker bag nigerianeren, hoppede over adskillige medpassagere og resolut slukkede ilden, der havde fået fat i terroristens ben, hvorefter han med hjælp fra flere besætningsmedlemmer, fik holdt ham fast indtil politiet kom ombord på flyet. Den 32 årige fik brændt sine fingre, tøj og sko for sin heltmodige indsats. Næsten alle medpassager var henne og takke hollænderen for den imponerende indsats. 

Northwest Airlines Flight havde 290 passagere med da en nigerianer tændte ild i noget pulver.

 

 

 

                                                Tilbage til start i Dato og År Tryk her

                                        År og Dato 3...starter ved 2010 Tryk her

Opdateret 29/08/2012

Besøg  
233532